Zaposlitve

Vabilo k sodelovanju na študentskem projektu (PKP) “Vpliv vodenja tehničnega dolga na projektih agilnega razvoja spletnih informacijskih rešitev”

Datum objave: 7. februar 2019 | Datum poteka: 14. februar 2019 | Avtor: Pia Prebevšek

Obvestilo je poteklo!

Vljudno vabimo zainteresirane študente in študentke, da se nam pridružijo pri zanimivem projektu, kjer se bomo ukvarjali s fenomenom, ki mu pravimo “tehnični dolg”. Tehnični dolg je metafora, ki izvira iz finančnega sveta in tekom razvoja programske opreme pomeni delo, ki bi ga morali opraviti, a ga nismo. Poenostavljeno je to delo, ki smo ga dolžni programski opremi. Tehnični dolg ni vedno slab, pogosto gre za strateške odločitve (npr. začasno zanemarimo določen del, ker bomo zato pridobili prednost drugje).

Tekom projekta se bo študentska ekipa ukvarjala s tehničnim dolgom na več načinov. Prisoten bo cel spekter aktivnosti: od pregleda literature, do izbora najboljših praks, predlaganja inovativnih razvojnih pristopov, snovanja in uvedbe lastnih rešitev, pa do preverjanja ali in v kakšni meri predlagani pristopi in orodja delujejo neposredno in posredno.

Mentorja projekta sta doc. dr. Luka Pavlič in doc. dr. Bojan Musil. Stik z realnostjo bo študentom predstavljal mentor iz podjetja Kivi Com, dr. Ambrož Stropnik, vodja razvoja.

Projekt bo potekal 5 mesecev (februar 2019 – junij 2019).

Od študentov se pričakuje vložek 40 ur mesečno, urna postavka pa je 9 EUR bruto (cca. 5,5 EUR neto), plačilo preko študentske napotnice.

Ekipo bo sestavljalo 7 študentov in študentk: 2x ITK UNI, 1x RIT UNI, 2x ITK MAG, 1x Psihologija UNI, 1x Psihologija MAG.

Vabljeni, da ste nam pridružite in izpolnite prijavnico.