Študij

Pridružitev srečanju v Teams kot kandidat

Za pridružitev srečanju za zagovor vašega projekta uporabite namizno aplikacijo Microsoft Teams. Povabilo k udeležbi boste prejeli po e-pošti. Po kliku na povezavo srečanja bo zagon aplikacije Teams ponudil privzeti spletni brskalnik. Če aplikacije še nimate nameščene, jo prenesite in namestite s klikom na »Prenesi aplikacijo za Windows« oz. za operacijski sistem, ki ga uporabljate. Vpišite se v Teams s svojo digitalno identiteto na Univerzi v Mariboru. Razpisan termin boste našli tudi na koledarju v Teams.


Po pridružitvi dogodku vklopite kamero in mikrofon. Sledi čakanje na ostale udeležence zagovora. V orodni vrstici, ki se pojavi ob premiku miške na delovni površini, lahko vklapljate/izklapljate kamero in mikrofon, z udeleženci delite vsebine (skupna raba), za osnovno komunikacijo s strani udeležencev lahko odprete okno za pogovor.

Predlagamo, da si že pred pridružitvijo srečanju pripravite vse potrebno za deljenje svoje predstavitve.

Za deljenje vsebin kliknite na ikono "Skupna raba". Iz pojavnega menija lahko izberete deljenje izbranega namizja, okna posamezne aplikacije, predstavitve ali table. Predstavitev v formatu PowerPoint izberete s klikom na povezavo "Prebrskaj".


Deljenje celotnega zaslona omogoča največ svobode, vendar v tem primeru ne morete slediti oknu za pogovor. Menimo, da to pri zagovoru projekta ne predstavlja težave, saj lahko s prisotnimi komunicirate govorno. Za naprednejšo izvedbo predavanj priporočamo uporabo tabličnega računalnika, na katerem zaženemo Teams, Whiteboard in PowerPoint. Pod Teams se pridružimo srečanju in delimo celoten zaslon, na katerem izmenično prikazujemo Whiteboard, Powerpoint ali poljubno drugo aplikacijo. Predlagamo, da pred zagovorom opravite testno predstavitev v dogovoru s sošolcem ali mentorjem.

Želimo vam uspešno izvedbo zagovora!