O nas

Planinska sekcija FERI

Zaposleni na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko se zavedamo, da smo najbolj ustvarjalni, zadovoljni in kreativni takrat, ko se v delovnem okolju dobro počutimo. V smislu druženja in kvalitetnega preživljanja prostega časa ter s tem še izboljšanja medsebojnih odnosov, se zaposleni ob različnih rekreativnih aktivnostih družimo tudi izven službenih obveznosti. Tako smo na fakulteti aprila 2014 pod okriljem planinskega društva PD Maribor Matica ustanovili pohodniško/planinsko sekcijo.

V dveh letih obstoja naše planinske sekcije smo člani na mnogih pohodih spoznavali pokrajino in gorsko naravo Slovenije. Naše ture so prilagojene različnim željam in zahtevnosti, od lahkotnih pohodov po Slovenskih goricah in okolici Maribora do klasičnih planinskih tur ob spoznavanju skritih kotičkov Pohorja in Kozjaka. Vrhunec sezone so bili zahtevnejši alpski vzponi na Raduho, Begunjščico in Špik. Na prijetnih druženjih v naravi smo skupaj preživeli nešteto čudovitih trenutkov, spoznavali lepote naše domovine, predvsem pa navezali pristne prijateljske stike, ki se pozitivno odražajo tudi v delovnem okolju na fakulteti.

Veselimo se vsakega novega člana, ki se nam bo še pridružil in se ob vikendih odločil za popoln »odklop« od vsakodnevnega hitrega tempa. Prijazno vabljeni, da se nam pridružite!

Lep pozdrav,

vaša planinska sekcija FERI

Kontakt: Marijan Španer