O nas

Izjava o dostopnosti

UM FERI se zavezuje omogočati dostopnost svojega spletišča, zato sledimo Zakonu o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in dokumentu Zahteve za dostopnost izdelkov in storitev IKT - SIST EN 301 549 V3.2.1.

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto feri.um.si

Stopnja skladnosti

Spletna stran je pripravljena v skladu z mednarodnimi smernicami za dostopnost spletnih vsebin in delno ustreza standardu WCAG (Web Content Accesibility Guidelines) 2.1, raven dostopnosti AA zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletne strani nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, kot so npr. skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa, grafični elementi v obliki slik z napisi (inografike), različne kompleksne tabele s podatki ipd. Spletišče ne nudi vsebine v znakovnem jeziku, razlog je v nesorazmernem finančnem bremenu, ki bi nastal pri izdelavi takih vsebin. Poleg tega je večina vsebine takšne, da se pogosto spreminja in bi bilo težko zagotavljati ažurnost prevodov v znakovni jezik.

Povratne in kontaktne informacije

Vprašanja, komentarje, prošnje ali zahteve povezane s spletno dostopnostjo sporočite na UM FERI, Koroška cesta 46, 2000 Maribor ali na elektronski naslov feri@um.si, odgovorili bomo v roku 8 dni. Če glede na zahtevano vsebino v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora vam bo sporočeno, kdaj bo odgovor podan in razlogi za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko oddate prijavo na Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo (IRSID), Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana, gp.irsid@gov.si

Datum objave spletnega mesta:

Ta spletna stran je bila v obstoječi grafični podobi objavljena 15. 10. 2015.

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena 27. 8. 2020 na podlagi samoocene. Izjava je bila nazadnje pregledana 15. 4. 2024.