Novice

Volitve za rektorja Univerze v Mariboru 2018

Datum objave: 6. junij 2018 | Datum poteka: 13. junij 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Novica je potekla!

Ker v prvem krogu nihče od kandidatov za rektorja Univerze v Mariboru ni prejel večine glasov vseh volilnih upravičencev, bo opravljen drugi krog volitev.

Volivci bodo izbirali med kandidatoma, ki sta v prvem krogu prejela najvišje odstotke glasov:

  • red. prof. dr. Zdravko Kačič (FERI)
  • red. prof. dr. Žan Jan Oplotnik (EPF)

Drugi krog volitev bo potekal v sredo, 13. 6. 2018 med 10. in 16. uro po članicah Univerze v Mariboru, predčasne volitve pa bodo potekale v torek, 12. 6. 2018 med 10. in 16. uro.

S seboj morate imeti osebni dokument, ki ga predložite na volišču. Vsak volilni upravičenec lahko voli rektorja Univerze v Mariboru na sedežu svoje članice, druge članice oz. rektorata. Volišča po članicah, drugih članicah oz. rektoratu so navedena v prilogah.


Senat Univerze v Mariboru je na 8. izredni seji dne 15. 01. 2018 sprejel Sklep o razpisu volitev rektorja Univerze v Mariboru.

Kandidati za rektorja so:

- prof. dr. Jernej Turk (FKBV),
- prof. dr. Niko Samec (FS),
- prof. dr. Žan Jan Oplotnik (EPF) in
- prof. dr. Zdravko Kačič (FERI).

Več informacij o volitvah in kandidatih najdete v prilogah ali na strani Univerze v Mariboru.

Volitve bodo potekale v torek, 5. junija, med 10. in 16. uro. Volijo vsi študenti in zaposleni Univerze v Mariboru. S seboj morate imeti osebni dokument, ki ga predložite na volišču. Vsak volilni upravičenec lahko voli rektorja Univerze v Mariboru na sedežu svoje članice, druge članice oz. rektorata. Volišča po članicah, drugih članicah oz. rektoratu so navedena v prilogah.

Predčasne volitve rektorja bodo v ponedeljek, 4. 6. 2018 od 10. do 16. ure na sedežu Volilne komisije Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor, Spominska soba Leona Štuklja, 3. nadstropje.


Novica je bila prvič objavljena 16. januarja 2018.