Novice

Uspešno smo izvedli dogodek FERI povezuje!

Datum objave: 20. marec 2024 | Datum poteka: 28. marec 2024 | Avtor: Nina Planinšek

Novica je potekla!

Dogodek FERI povezuje! je bil velik uspeh! Dokazal je, zakaj smo na FERI znani po dobrem povezovanju z gospodarstvom, ne le na področju raziskovalne dejavnosti, ampak tudi na področju povezovanja študentov z bodočimi zaposlovalci. Študenti so se tako lahko srečali s potencialnimi delodajalci, spoznali delo v laboratorijih in se družili z alumni študenti.

Včeraj, 20. 3. 2024, je na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI) potekal dogodek FERI povezuje!, ki je s svojim bogatim programom privabil izjemno veliko število udeležencev. Študenti so se lahko na kariernem sejmu srečali s predstavniki 19 vrhunskih podjetij, raziskovalci so odprli vrata svojih laboratorijev, člani alumni kluba pa so delili svoje izkušnje in znanje. Dogodek je dokazal, da je to odličen način za krepitev sodelovanja med fakulteto in gospodarstvom ter za spodbujanje inovativnosti in kreativnosti med študenti.

Karierni sejem je privabil 19 vrhunskih podjetij, ki so predstavila svoje delo in zaposlitvene možnosti. Študenti so imeli priložnost, da so se na sejmu predstavili potencialnim delodajalcem, izvedeli več o zaposlitvenih možnostih in navezali nove stike s strokovnjaki na njihovem področju. Med 19 podjetji, ki so se predstavila na sejmu, so bila Nchain, Comtrade Three-Sixty, Ledinek Engineering, ELEKTRO MARIBOR D.D., Dewesoft, Inštitut informacijskih znanosti - IZUM, Talum, ELEKTRO CELJE D.D., SkyLabs, Comtrade Gaming, ELRAD Electronics d.o.o., VIRS d.o.o., Operato d.o.o., REALTRONIK d.o.o., LXNAV d.o.o., TROIA, SRC d.o.o. PE Maribor, AVL-AST d.o.o., Emsiso d.o.o.

Kasneje so se lahko študenti v okviru hitrih kariernih razgovorov preizkusili v kratkih, a intenzivnih intervjujih, kjer so imeli možnosti navezati stike s predstavniki podjetij. Študenti, ki so želeli predstaviti svoje znanje in veščine potencialnim delodajalcem so se lahko v kratkih intervjujih predstavili predstavnikom vrhunskih podjetij iz različnih panog. Razgovori so bili odlična priložnost za študente, da so pridobili dragocene izkušnje na področju zaposlovanja, preizkusili svoje veščine komuniciranja in predstavljanja, izvedeli več o zaposlitvenih možnostih v različnih podjetjih, ter seveda navezali stike s predstavniki podjetij in ustvarili mrežo kontaktov. Študenti so bili po koncu razgovorov navdušeni nad izkušnjo in so izrazili so hvaležnost za možnost, da so se lahko predstavili potencialnim delodajalcem in izvedeli več o svojih kariernih možnostih. Tudi predstavniki podjetij so bili zadovoljni z rezultati hitrih kariernih razgovorov. Pohvalili so motiviranost in znanje študentov ter izrazili interes za nadaljnje sodelovanje s FERI.

Čez celoten dan so potekali odprti laboratoriji, kiso obiskovalcem ponudili edinstven vpogled v delo raziskovalcev na FERI. Predstavilo se je 13 laboratorijev s svojimi najnovejšimi projekti in dosežki na različnih področjih. Obiskovalci so se tako lahko seznanili z najsodobnejšo opremo in tehnologijo ter spoznali izzive in priložnosti, ki jih ponuja delo v raziskovalnem okolju.

V okviru dogodka FERI povezuje! je potekalo tudi srečanje doktorskih študentov, ki je bilo namenjeno izmenjavi izkušenj in nasvetov med doktorskimi študenti. Predstavili so se tudi postopki in pomembne informacije za doktorski študij na FERI. Dogodek se je zaključil s srečanjem Alumni kluba FERI, kjer je vse udeležence navdušilo predavanje dr. Jureta Kneza, predsednika podjetja Dewesoft. Predavanju je sledilo druženje ob prigrizku in mreženje med alumni, študenti in predstavniki podjetij.

Dogodek "FERI povezuje!" je bil odlična priložnost za študente, da so se seznanili z različnimi možnostmi zaposlitve, raziskovanja in kariernega razvoja. FERI bo zagotovo še naprej organiziral takšne in podobne dogodke, da bi študentom omogočil, kar najboljše možnosti za uspeh v prihodnosti.

Ob zaključku vas vabimo, da si ogledate prispevek o dogodku.

Vse fotografije lahko najdeš tukaj.

Foto: Marcel Vrbnjak