Novice

Student Cuts Film Festival: Filmski večer - November

Datum objave: 9. november 2017 | Datum poteka: 15. november 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Novica je potekla!

V sredo, 15.11.2017, se pričenja nova sezona filmskih večerov Student Cuts!

Student Cuts filmski festival je festival mladih avtorjev, ki svojo filmsko pot šele dobro pričenjajo. V svoji neodvisnosti razvijajo svoje ideje na nekonvencionalen, kreativen, iskriv in subtilen način. Takšni filmi so pomemben vpogled v lokalno okolje in spoznavanje vsakdanjih tem iz druge perspektive. Avtorji filmov s sodelovanjem v mreži Student Cuts ne dobijo zgolj priložnosti pokazati svojih izdelkov javnosti na velikem platnu, pač pa mreženje svojih izdelkov širom Evrope, priti v stik s strokovnjaki in predvsem imajo možnost biti opaženi. Nenazadnje, filmi so narejeni zato, da se gledajo.

Filmski večeri ponujajo reden vpogled v svet Student Cuts filmov, saj se odvijajo vsak mesec. Na njih prikažemo dobro uro najrazličnejših filmov, raznolikih po pristopih, tehnikah, načinu pripovedovanja, temah in še čem. V novembru si bomo ogledali filme različnih žanrov in tako v zgolj eni uri spoznali različne zgodbe in sporočila neodvisnih filmskih ustvarjalcev. Med drugimi bomo videli tudi najboljši dokumentarni film minule sezone in izvedeli več o živalih na otoku v središči Beograda. Več informacij na www.studentcuts.eu.

Program bo vsekakor pester in vreden ogleda, v dobri uri druženja pa bo zagotovo vsak lahko našel kaj zanimivega zase. Zato se vidimo v sredo, 15.11.2017, ob 19.30 na FERI v Mariboru, in sicer v objektu G3 – Amfiteater Gauss.

Seznam filmov:
- The woman in red (Adrian Ramirez, Spain)
- Horizon (Nathanael Wheatcroft-Brown, United Kingdom)
- Rite of Passage (Sujay Narayan, United Kingdom)
- Gap (Anastasiia Meshchangina, Russian Federation)
- Women (Anastasiya Marsakova, Russian Federation)
- Belgrade's Great War Island (Vladisavljevic Lazar, Serbia)