Novice

PROF. DR. MARJAN MERNIK JE POSTAL GLAVNI IN ODGOVORNI UREDNIK REVIJE "JOURNAL OF VISUAL LANGUAGES AND COMPUTING"

Datum objave: 4. oktober 2018 | Datum poteka: 13. oktober 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Novica je potekla!

Zaradi uspešnega vodenja revije Computer Languages, Systems and Structures, revija je močno dvignila faktor vpliva in je trenutno kategorije A2, je prof. dr. Marjan Mernik je postal glavni in odgovorni urednik še za revijo Journal of Visual Languages and Computing. V letu 2019 se bosta obe reviji združili.

Revija "Journal of Visual Languages and Computing" je forum za raziskovalce, ki delujejo na področju vizualnih računalniških jezikov in njihovo uporabo na številnih področjih kot so vizualno programiranje, interakcija človek-računalnik in vizualizacija podatkov.

Glavni in odgovorni uredniki revij, še posebej tistih s faktorjem vpliva (Impact Factor), so praviloma mednarodno uveljavljeni raziskovalci z veliko akademsko avtoriteto in izkušnjami. Glavni in odgovorni urednik prinaša reviji ugled in svetovno prepoznavnost, zato smo lahko na univerzi, UM FERI in Inštitutu za računalništvo ponosni, da je prof. dr. Marjan Mernik glavni in odgovorni urednik za reviji "Journal of Visual Langauges and Computing" ter "Computer Languages, Systems and Structures".