Novice

Ponovno uspešen Medijski dan na FERI v znamenju kreativnosti

Datum objave: 30. maj 2024 | Datum poteka: 13. junij 2024 | Avtor: Nina Planinšek

Novica je potekla!

Inštitut za medijske komunikacije na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko je gostil tradicionalni Medijski dan, ki je bil tokrat posvečen kreativni ustvarjalnosti na avdiovizualnem področju. Odlično obiskan dogodek so skozi pogovore in predavanja s študentkami in študenti Medijskih komunikacij oblikovali prejemnik nagrade Prešernovega sklada, režiser Matjaž Ivanišin, filmska in gledališka igralka Maša Žilavec, mednarodni filmski producent Miha Černec ter prvak ljubljanske Drame, eden najbolj znanih slovenskih igralcev, komikov in voditeljev, Bojan Emeršič. Dogodek so zaključili s projekcijo letošnjega filma študentov medijskih komunikacij Omrežje.

Kreativna ustvarjalnost je v sodobnem času izjemno zaznamovala in razmahnila medijsko ustvarjalnost, še posebej na avdiovizualnem področju. Letošnji MEDIJSKI DAN je bil zato namenjen sodelovanju in spremljanju izzivov, ki jih ponuja kreativna industrija, še posebej ustvarjalnost na področju filmske in televizijske produkcije.

Z dogodkom, ki ga organiziramo na našem Inštitutu za medijske komunikacije, smo želeli sodobne trende predstaviti študentom, profesorjem in širši javnosti. Po odzivu sodeč je bila izbira krovne teme in gostov več kot pravilna: »Veseli me, da je Medijski dan pritegnil mnoge mlade, bodoče ustvarjalce, kreativne posameznike in upam, da jih je opogumil, da bodo še naprej razvijali svojo kreativnost. Inspiracija za temo letošnja dogodka je bila ustvarjalnost, ki so jo naši študenti pokazali s filmsko produkcijo in verjamem, da so tudi izjemni gostje našega Medijskega dne ponudili spodbudo, da mladi verjamejo vase, v svoje talente in trdo delo,« je povedala predstojnica Inštituta za medijske komunikacije FERI prof. dr. Suzana Žilič Fišer.

Na študijskem programu Medijske komunikacije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko na Univerzi v Mariboru sodelujemo s kreativno industrijo, saj naši študenti predstavljajo bodoče medijske ustvarjalce.

Medijski dan so prav zato zaključili s projekcijo študentskega filma in pogovorom z ustvarjalci, ki ga je letošnja generacija študentk in študentov magistrskega programa Medijske komunikacije pripravila v okviru študijskega procesa.