Novice

MEDNARODNI SIMPOZIJ Electromagnetic Phenomena in Nonlinear Circuits [EPNC 2024] - GRAND HOTEL BERNARDIN, 18. - 21. 6. 2024

Datum objave: 8. julij 2024 | Datum poteka: 27. julij 2024 | Avtor: Nina Planinšek

V Portorožu je med 18. in 21. 6. potekal mednarodni znanstveni Simpozij Electromagnetic Phenomena in Nonlinear Circuits (EPNC) 2024.

Konference EPNC 2024 se je udeležilo več kot 80 udeležencev iz 12 držav, pri čemer so udeleženci prihajali iz več kot 30 inštitucij. Na konferenci so aktivno sodelovali ugledni profesorji in raziskovalci, doktorski študenti ter vrhunski strokovnjaki iz industrije.

Simpozij EPNC 2024 je ključen dogodek za mednarodno znanstveno skupnost. Gre za znanstveno konferenco z eno izmed najdaljših tradicij v Evropi. Konferenca se izvaja na dve leti, Inštitut za močnostno elektrotehniko pa je letos organiziral že 28 edicijo konference EPNC. Na konferenci je bilo predstavljenih 59 znanstvenih prispevkov, ki so pokrivali široko paleto tematik s področja nelinearnih elektromagnetnih pojavov. Udeleženci so imeli veliko priložnosti tudi za neformalno druženje in izmenjavo idej.
Dogodek je bil izveden pod vodstvom izr. prof. dr. Martina Petruna iz Laboratorija za električne stroje (IME, UM FERI).
Organizacijo dogodka so pomembno podprli UM FERI, Poznan University of Technology in zunanji sponzorji. Zlati sponzor konference je bilo podjetje HILTI, srebrna sponzorja pa podjetji KOLEKTOR in IMPERIX. Konferenco je podprlo tudi podjetje DEM.
Na konferenci so bile podeljene nagrade za najboljše prispevke in predstavitve, ki sta jih sponzorirala COMPEL in IET SMT. Nagrado za najboljšo predstavitev postra je prejel tudi sodelavec UM FERI, Ermin Rahmanović iz Inštituta za močnostno elektrotehniko. Za nagrado mu iskreno čestitamo.