Novice

JAVNI POZIV ZA INFORMATIVNE PRIJAVE: 8. dijaško in študentsko in tekmovanje z električnimi kolesi

Datum objave: 28. februar 2019 | Datum poteka: 1. maj 2019 | Avtor: Pia Prebevšek

Vljudno vabljeni k prijavi na 8. dijaško in študentsko tekmovanje z e-kolesi, ki bo potekalo v okviru Evropskega tedna mobilnosti, in sicer 16. – 22. septembra 2019.

Organizator tekmovanja, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, želi s tekmovanjem spodbuditi zanimanje mladih za tehniko, okrepiti sodelovanje na državni in meddržavni ravni ter predstaviti nove tehnološke rešitve na področju električno podprtih pogonskih sistemov za kolesa.

S tekmovanjem imajo mladi možnost, da obogatijo svoje učne vsebine s praktičnim projektom, v okviru katerega se seznanijo s celotnim procesom razvoja izdelka. V fazi načrtovanja in izdelave e-kolesa, se ekipe lahko povežejo s proizvajalci/ponudniki komponent za nadgradnjo kolesa, v zaključni fazi, pa morajo svoj izdelek tudi ustrezno predstaviti. Koraki tekmovanja so ENOSTAVNI:

Sestavite ekipo 2-5 članov

Izberite tekmovalno kategorijo (cestno ali odprto)

Modro preučite tekmovalna pravila objavljena na http://e-bikes.um.si/ in izdelajte električno kolo

Pridite v Maribor in tekmujte v treh tekmovalnih disciplinah

Lepo se bomo imeli, vsak član pa bo prejel tudi potrdilo o sodelovanju

Enostavno, mar ne? Zato pohitite s prijavami, ki jih sprejemamo na e-bikes@um.si.

Rok za informativne pred-prijave in izkazan interes je do 30. APRIL 2019.

Ažurne informacije bodo objavljene na http://e-bikes.um.si/ in naši facebook strani, kjer si lahko ogledate še reportaže iz preteklih tekmovanj. Za dodatna vprašanja nas kontaktirajte po elektronskem naslovu e-bikes@um.si, oziroma nas pokličite na 02 220 7053.

Vljudno vabljeni!