Novice

FERI se je udeležil Zotkinih talentov 2024

Datum objave: 2. junij 2024 | Datum poteka: 22. junij 2024 | Avtor: Nina Planinšek

V nedeljo, 2. junija 2024, se je Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru udeležila slovesne podelitve zlatih priznanj na državnih tekmovanjih iz znanja in srečanj mladih raziskovalcev v organizaciji Zveze otrok in mladine Slovenije (ZOTKS).

Prireditev z naslovom ZOTKINI TALENTI 2024 je potekala v Cankarjevem domu v Ljubljani in je privabila veliko število mladih talentov iz vse Slovenije. FERI je imel na prireditvi svojo stojnico, kjer so se lahko obiskovalci seznanili s fakulteto, njenimi programi in raziskovalnimi dejavnostmi.

Predstavniki FERI so z veseljem odgovarjali na vprašanja obiskovalcev in jim predstavili možnosti študija na fakulteti. Številni mladi so izrazili interes za študij na FERI, kar je odličen pokazatelj ugleda in prepoznavnosti fakultete.

Sodelovanje na Zotkinih talentih 2024 je bila za FERI odlična priložnost, da se predstavi širši javnosti in spodbudi mlade k študiju tehnike. Fakulteta je ponosna na svoje študente in njihove dosežke ter se veseli sodelovanja na podobnih prireditvah v prihodnosti.