Novice

FERI na Mednarodnem Festivalu Robotike in UI

Datum objave: 2. april 2024 | Datum poteka: 13. april 2024 | Avtor: Nina Planinšek

Novica je potekla!

Od 12. do 24. aprila 2024 bo v TehnoParku Celje potekal Festival Robotike in UI, ki bo združil gospodarstvo, znanost, umetnost in izobraževanje. Namen festivala je predstaviti dosežke in trende v robotiki ter spodbuditi dialog med strokovnjaki in javnostjo. Predstavil se bo tudi FERI.

KJE: TehnoPark Celje

KDAJ: 12. 4. - 24. 4. 2024

Neomejena Kreativnost: Humanizacija Umetne Inteligence in Robotike

Creativity Unleashed: Humanization of AI & Robotics

Festival Robotike in UI, ki združuje gospodarstvo, znanost, umetnost in izobraževanje, je namenjen predstavitvi dosežkov in trendov v robotiki ter spodbujanju dialoga med strokovnjaki in javnostjo.

Obiskovalci bodo imeli priložnost videti robotiko v akciji skozi številne demonstracije, ki bodo prikazale, kako robotske tehnologije spreminjajo industrijo, medicino, izobraževanje in celo umetnost. Od naprednih industrijskih robotov, ki optimizirajo proizvodne procese, do robotskih pomočnikov v zdravstvu in inovativnih izobraževalnih robotov, ki preoblikujejo način učenja – naš festival ponuja vpogled v robotske tehnologije v različnih panogah.

SODELUJOČI:FERI / ALUO (Akademija za likovno umetnost Ljubljana) / Barbara Jazbec / Christa Sommerer & Laurent Mignonneau / Delavski dom Trbovlje – RUK DEWESOFT / Društvo Trbovlje Novomedijsko Mesto / EN-KNAP / FANUC / FESTO ROBOTICS / KATAPULT ROBOTIKA / Šolski Center Celje Univerza v Novi Gorici / URI SOČA / Valerie Wolf Gang / Varvara Guljajeva & Mar Canet / Yaskawa

FERI: na mednarodnem festivalu Robotike in UI se bodo predstavili Laboratorij za sistemsko programsko opremo s projektom »HybridNeuro« pod vodstvom prof. dr. Aleš Holobarja in Laboratorij za digitalno procesiranje signalov ter Laboratorij za kognitivne sisteme v mehatroniki, s projektom »HosmartAI« pod vodstvom dr. Izidor Mlakarja.

Demonstracije rezultatov omenjenih projektov bodo potekale v petek, 19. 4. 2024 ob napovedanem prihodu častne gostje, predsednice RS Nataša Pirc Musar in v soboto, 20.4.2024.

Vljudno vabljeni!

Vabilo: https://www.tehnopark.si/f/docs/festival-robotike_1/Vabilo-Festival-robotike-Tehnopark-Celje.pdf

Več informacij na https://www.tehnopark.si/festival-robotike_1/