Novice

Akademija FERI je gostila učence OŠ Gustava Šiliha Laporje

Datum objave: 30. maj 2024 | Datum poteka: 15. junij 2024 | Avtor: Nina Planinšek

Novica je potekla!

V okviru dejavnosti Akademije FERI smo dne 28. 5. 2024 gostili učence iz OŠ Gustava Šiliha Laporje ter dijake iz Španije in Nemčije, ki skupaj sodelujejo v Erasmus+ projektu »Digitalni jaz«. Projekt »Digitalni jaz« temelji na opolnomočenju učencev na področju digitalizacije, umetne inteligence, informacijsko-komunikacijske tehnologije in družabnih omrežij.

Uvodoma je bila podana splošna predstavitev fakultete in študijskih programov, nakar sta sledili predstavitvi raziskovalnih projektov iz Inštituta za elektroniko in telekomunikacije ter Inštitut za informatiko.

S strani Inštituta za elektroniko in telekomunikacije je vodja Humadex raziskovalne skupine, dr. Izidor Mlakar, predstavil socialno robotko Frido, ki je rezultat pilota 5 evropskega projekta »HOSMARTAI«.

Predstavnica Inštituta za informatiko, asist. dr. Saša Brdnik, pa je predstavila

- Visity, mobilno igro lova na zaklad, kjer UI prepozna znamenitosti s seznama, certifikati pa se hranijo na platformo EduCTX.

- WaterLoss MBV, projekt za samodejno odkrivanje iztekanja pitne vode.

- Projekt zaznave psihofizičnega stanja pilota v realnem času

Po končanih predstavitvah je sledila Interaktivna predstavitev vseh predstavljenih projektov na katerih so sodelovali še ostali člani projektnih skupin.

Vsem sodelujočim se še enkrat lepo zahvaljujemo!