Novice

Novice 1 do 7 od 7

Univerza v Mariboru objavlja interni oblikovalski natečaj

Datum objave: 15. julij 2017 | Datum poteka: 16. avgust 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Si želiš, da bi prav tvoja oblikovalska ideja krasila majico vseh bruck in brucev Univerze v Mariboru generacije 2017/2018? Prijavi se na natečaj in z grafično predlogo izrazi svoja razmišljanja in opažanja, povezana z Univerzo v Mariboru.

Razpis in pravila natečaja se nahajajo v prilogi.

Vabljeni k sodelovanju!

Lucija Brezočnik zmagala v finalu tekmovanja študentskih znanstvenih člankov IEEE Regije 8

Datum objave: 10. julij 2017 | Datum poteka: 31. julij 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Lucija Brezočnik, diplomantka magistrskega študijskega programa Informatika in tehnologije komuniciranja ter doktorska študentka računalništva in informatike na UM-FERI, je dosegla izjemen mednarodni uspeh. Zmagala je v finalu tekmovanja študentskih znanstvenih člankov IEEE Regije 8, ki združuje strokovnjake s področij elektrotehnike, računalništva in informatike iz celotne Evrope, Afrike in Bližnjega vzhoda.

V finale se je uvrstila kot zmagovalka slovenskega tekmovanja. Finalno tekmovanje je potekalo med 6. in 8. julijem v okviru mednarodne konference EUROCON-2017 v Ohridu v Makedoniji.

S člankom Feature selection for classification using particle swarm optimization je pod mentorstvom prof. dr. Vilija Podgorelca predstavila novo metodo za rešitev problema iskanja informativnih atributov v visokodimenzionalnih podatkih, s katero lahko znatno zmanjšamo število atributov in tako dosežemo boljše rezultate klasifikacije na kompleksnih podatkovnih množicah. Univerza v Mariboru ter Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko sta se s tem izjemnim dosežkom povzpeli med najuspešnejše inštitucije v okviru tega prestižnega tekmovanja, saj je Lucijina zmaga že druga za UM-FERI. Leta 1999 je namreč v finalu tega tekmovanja zmagal prav Lucijin mentor, takrat še študent, Vili Podgorelec.

ČESTITAMO!

Iskra Mehanizmi: Kadrovske štipendije za študente elektrotehnike

Datum objave: 6. julij 2017 | Datum poteka: 30. september 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Iskra Mehanizmi je razvojni dobavitelj za visoko zahtevne mehatronske rešitve v avtomobilski industriji, medicini in proizvodnji aparatov. Za prihodnje študijsko leto razpisujejo tudi kadrovske štipendije za študente elektrotehnike.

So prvo slovensko podjetje, ki je za svoja prizadevanja na področju izobraževanja in razvoja zaposlenih prejelo mednarodni naziv »Vlagatelji v ljudi«. Ponujajo vam možnost, da skupaj z njimi uresničite svoje poklicne ambicije.

Za študijsko leto 2017/2018 razpisujejo štipendije za študente naslednjih smeri:

  • Diplomirani inženir elektrotehnike (UN) – 1 štipendija
  • Magister inženir elektrotehnike – 1 štipendija

Rok za oddajo prijav je do vključno 30.9.2017.

Prijava naj vsebuje:

  • kratek življenjepis (tudi izkušnje in dosežke),
  • dokazilo o vpisu v tekoči letnik,
  • smer študija,
  • dokazilo o študijskem uspehu predhodnih študijskih let ter
  • morebitna priporočila.


Prijave pošljite po pošti na naslov Iskra Mehanizmi, d.o.o. , Lipnica 8, 4245 Kropa ali na elektronski naslov: mateja.legat@iskra-mehanizmi.si.

Natečaj za najboljše raziskovalne dosežke študentov FERI za študijsko leto 2016/17

Datum objave: 26. junij 2017 | Datum poteka: 29. september 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Tudi letos je Senat FERI razpisal natečaj za najboljše raziskovalne dosežke študentov. Vabljeni k prijavi!

Na natečaj se lahko prijavijo študenti ali skupine študentov, ki so vpisani na FERI oziroma so diplomirali v času enega leta pred razpisom natečaja. Natečaj je odprt do 29.9.2017.

Več informacij se nahaja v prilogah.

HackElect - Hack The Electricity

Datum objave: 23. junij 2017 | Datum poteka: 25. september 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Od 7. – 8. oktobra 2017 bo v organizaciji podjetja Smart Com in Elektroinštituta Milan Vidmar (EIMV) v Ljubljani potekal mednarodni hackathon »HackElect«.

Prvič bodo v Sloveniji udeleženci s svojimi inovativnimi pristopi, rešitvami in idejami reševali izzive s področja elektroenergetike in tehnologij »pametnih omrežij« (Smart Grid).

Na brezplačni dogodek vabimo študente računalništva, informatike, energetike, prava, biologije, mednarodnih odnosov ter ostalih smeri študija... tako redne, izredne kot mednarodne. Vabimo pa tudi vse entuziaste, ki bi jih tovrstni dogodek in tematika zanimala.

Več informacij in registracijo najdete na spletni strani HackElect ali v prilogi.

Vabilo na delavnico Bytes of Banking 3 (BOB 3)

Datum objave: 9. junij 2017 | Datum poteka: 15. avgust 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Člani društva EESTEC in podjetje Halcom že tretje leto zapored organizirajo delavnico BYTES OF BANKING, ki bo potekala od 24.9. do 29.9.2017.

5 skupin, sestavljenih iz petih članov (4 člani z računalniškim znanjem in 1 član z ekonomskim znanjem), se bo z razvijanjem prototipa v enem tednu borilo za glavno nagrado in pripravništvo v podjetju Halcom.

Če si želiš spoznati zaposlene v Halcomu, si pridobiti nova poznanstva in praktične izkušnje s timskim delom ter seveda tudi novo znanje, se prijavi na delavnico in pridobil boš nove priložnosti za razvijanje svoje karierne poti.

Vsak dan bodo organizirana predavanja z računalniškega in ekonomskega področja, popoldne pa bo čas za pripravo na zaključek tedna – t.i. ''Day of Hacking'', kjer se pokaže, kdo je najboljši. Seveda bo poskrbljeno tudi za kosilo in dejavnosti izven programa.

Izkoristi to priložnost za svojo karierno rast in obogati svoj življenjepis ter naredi nekaj za svojo prihodnost – prijavi se na BOB 3 in si rezerviraj zadnji teden septembra za nepozabno izkušnjo!

Več informacij in prijava TUKAJ.