Novice

Novice 1 do 6 od 6

DAN FERI 2018

Datum objave: 14. november 2018 | Datum poteka: 30. november 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Letošnji Dan Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru bomo obeležili

v četrtek, 29. novembra 2018, ob 14. uri.

Slovesnost s podelitvijo priznanj FERI bo potekala v avli G2.

Svečanost bo s krajšim koncertom popestril Mešani pevski zbor FERI.

Konferenca EAPRIL 2018

Datum objave: 14. november 2018 | Datum poteka: 24. november 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Letne konference EAPRIL 2018, združenja European Association for Practitioner Research on Improving Learning in education (EAPRIL) s sedežem v Leuven, Belgija, ki je letos potekala v Portorožu od 12.-14.11.2018, se je udeležilo skoraj 400 udeležencev iz 28 držav.

Konferenca je potekala pod motom Education and Learning sans Frontieres (Izobrazba in učenje brez meja). Na konferenci je bilo predstavljenih v 100 sekcijah 210 prispevkov. Predstavljeni so bili tudi posterji, dnevno pa je potekalo tudi po eno vabljeno predavanje.

Univerza v Mariboru in s tem tudi FERI se je predstavil z vabljenim predavanjem prof.dr. Andreja Šorga: Cargo cult-based science education research. Prof. Šorgo prihaja s FNM, je pa član FERI raziskovalne skupine.

Lokalni organizator konference je bil Laboratorij za podatkovne tehnologije Inštituta za informatiko.

Na otvoritvi konference je nastopil MePZ FERI pod vodstvom Nadje Stegne in navdušil občinstvo.

Programska knjižica z dodatnimi opisi se nahaja na linku: https://www.eapril.org/programme-eapril-2018


Foto: Tatjana Welzer Družovec

STROKOVNA EKSKURZIJA - OBISK PODJETJA AVL GmbH

Datum objave: 14. november 2018 | Datum poteka: 13. december 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Inštitut za računalništvo organizira za 3. letnik VS študijskega programa Računalništvo in informacijske tehnologije v četrtek, 13. decembra, strokovno ekskurzijo v podjetje AVL GmbH v Graz.

AVL je največja neodvisna družba na svetu za razvoj, simulacijo in testiranje pogonskih sil (hibridni motorji, motorji z notranjim izgorevanjem, prenos, električni pogon, baterije in programska oprema) za osebna vozila, tovornjake in velike motorje. Več o AVL podjetju na https://www.avl.com/company

PREDSTAVITEV APLIKACIJE GUIDE2MUSIC

Datum objave: 14. november 2018 | Datum poteka: 30. november 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Aplikacije je mobilni in interaktivni glasbeni vodič po slovenskih glasbenih znamenitostih s pomočjo obogatene resničnosti. Pri projektu so se povezali Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru, Slovenski glasbenoinformacijski center SIGIC in Helikopterdesign.

Slovenija ima zelo bogato glasbeno zgodovino in znamenitosti, ki pa so žal pogosto prezrte tako med Slovenci, kot tudi med tujci. Skozi projekt so razvili mobilno aplikacijo namenjeno vsem, ki bi si radi želeli ogledati in podrobneje spoznati glasbene znamenitosti. Namen aplikacije je prikaz znamenitosti v neposredni bližini s pomočjo obogatene resničnosti (kombinacije žive video slike in grafičnih prikazov).

Na željo uporabnika nudi tudi vodenje in usmerjanje do znamenitosti s pomočjo GPS lokacije. Poleg prikaza in vodenja ga nato aplikacija seznani še z bistvenimi vsebinskimi informacijami o posamezni znamenitosti. Uporabnik tako na svojem zaslonu poleg video slike iz kamere dobi še dodatno grafično ali tudi video predstavitev znamenitosti ter smer in oddaljenost do mesta, kjer se nahaja. Ob kliku na znamenitost na zaslonu ga aplikacija nato tudi vodi do le-te s pomočjo navigacije. Ko prispe do znamenitosti, lahko ob kliku na njo prebere še dodatne informacije o njej.

Več o aplikaciji najdete TUKAJ.


PROJEKT SOFINANCIRA REPUBLIKA SLOVENIJA IN EVROPSKA UNIJA IZ EVROPSKEGA SOCIALNEGA SKLADA.

Nogometna ekipa FERI na Euroijadi

Datum objave: 12. november 2018 | Datum poteka: 19. november 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Nogometna ekipa FERI, ki je v lanskem študijskem letu zasedla 1. mesto v Univerzitetni športni ligi za prvaka UM, je od 8. - 12. novembra na mednarodnem tekmovanju Euroijada 2018 v Pragi na Češkem zastopala Univerzo v Mariboru.

Ekipo, ki je bila na Češkem, sestavljajo: Mihael Smrekar, Urban Gorišek, Žan Petek, Matic Majer, Blaž Meh, Lukas Gregorinčič in Aleš Lukman.

Fantje so se pomerili proti ekipam EDUCONS Sr. Kamenica SRB, Fac. Economics BG SRB in USS Novi Sad SRB, pri čemer so zmagali prvo tekmo, ostali dve pa izgubili, zato se žal niso uvrstili v četrtfinale.

Promocijski predmeti FERI

Datum objave: 5. junij 2018 | Datum poteka: 31. december 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Na fakulteti so sedaj na voljo tudi puloverji, majice in drugi promocijski predmeti FERI. Kupite jih lahko vsak dan med 13.00 in 14.30 uro v Skriptarnici Tehniških fakultet(prostor E-103).

Več informacij TUKAJ!