Novice

Novice 1 do 6 od 6

Natečaj Graphic Matters

Datum objave: 27. maj 2017 | Datum poteka: 9. julij 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Graphic Matters je eno-mesečno srečanje mladih nadarjenih oblikovalcev ter znanih imen iz sveta oblikovanja, na katerem želijo skozi grafične zgodbe in vizualne aktivnosti, predstaviti drug, nov pogled na svet. Vabljeni, da sodelujete tudi vi!

Tema oz. naslov grafičnega natečaja je "Shut Up Speak Up". Več informacij o tematiki in o tem, kakšne plakate pričakujejo najdete TUKAJ.
Specifikacije plakata: PDF, A3 (29,7 X 42 cm), max 5 MB / 200 dpi, CMYK

ROK ZA PRIJAVO JE 9. JULIJ 2017!

Nagrada: Žirija bo izbrala 50 najbolj kreativnih, inovativnih, izvirnih in avtentičnih plakatov, ki bodo razstavljeni v okviru srečanja Graphic Matters, ki bo potekala od 22. septembra do 22. oktobra v Bredi na Nizozemskem. Petim najboljšim bodo krili tudi stroške udeležbe.

Poletna šola EDIT

Datum objave: 26. maj 2017 | Datum poteka: 12. junij 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Poletna šola EDIT je v prvi vrsti namenjena študentom in študentkam, ki želijo svoje akademsko znanje dopolniti tudi s praktično izkušnjo. Udeleženci imajo priložnost spoznati, kako poteka delo na realnem projektu, in se ob tem naučijo dela v ekipi, v kateri so povezani posamezniki z različnimi znanji, izkušnjami in načini dela.

#EDIT 2017 – tematski sklopi

  • Ljubljana, 17.-28. 7. 2017: Premagajmo hekerje z vpogledom v varnostne incidente in njihovo analizo
  • Maribor, 17.-28. 7. 2017: Pametni chatbot kot komunikacijski uporabniški vmesnik

Več o tematskih sklopih lahko preberete tukaj.

Stroške poletne šole EDIT krije podjetje Comtrade, zato udeleženci ne plačajo šolnine. Comtrade poskrbi za dobro počutje udeležencev tudi tako, da želodci niso prazni. Udeleženci poletne šole EDIT si morebitne stroške bivanja in poti krijejo sami.

Študentom in študentkam iz Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) v Mariboru se z udeležbo na poletni šoli #EDIT 2017 priznajo:

– 3 točke ECTS, če študent obiskuje program Računalništvo in informacijske tehnologije
– del obveznosti pri predmetih Praktikum I ali Praktikum II, če študent obiskuje program Informatika in tehnologije komuniciranja.

Če te zanima udeležba na Comtradovi poletni šoli EDIT 2017, si oglej letošnji program, izberi temo, se predstavi skozi izpolnjeno prijavo in jo oddaj do 12.6.2017.

Vabilo na delavnico Bytes of Banking 3 (BOB 3)

Datum objave: 26. maj 2017 | Datum poteka: 15. avgust 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Člani društva EESTEC in podjetje Halcom že tretje leto zapored organizirajo delavnico BYTES OF BANKING, ki bo potekala od 24.9. do 29.9.2017.

5 skupin, sestavljenih iz petih članov (4 člani z računalniškim znanjem in 1 član z ekonomskim znanjem), se bo z razvijanjem prototipa v enem tednu borilo za glavno nagrado in pripravništvo v podjetju Halcom.

Če si želiš spoznati zaposlene v Halcomu, si pridobiti nova poznanstva in praktične izkušnje s timskim delom ter seveda tudi novo znanje, se prijavi na delavnico in pridobil boš nove priložnosti za razvijanje svoje karierne poti.

Vsak dan bodo organizirana predavanja z računalniškega in ekonomskega področja, popoldne pa bo čas za pripravo na zaključek tedna – t.i. ''Day of Hacking'', kjer se pokaže, kdo je najboljši. Seveda bo poskrbljeno tudi za kosilo in dejavnosti izven programa.

Izkoristi to priložnost za svojo karierno rast in obogati svoj življenjepis ter naredi nekaj za svojo prihodnost – prijavi se na BOB 3 in si rezerviraj zadnji teden septembra za nepozabno izkušnjo!

Več informacij in prijava TUKAJ.

Najboljši študentski referat na 13. konferenci Cigre-Cired

Datum objave: 23. maj 2017 | Datum poteka: 31. maj 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Na 13. konferenci slovenskih elektroenergetikov Cigre-Cired so na tekmovanju študentov za najboljši referat zmagali naši študenti.

Čestitamo Primožu Sagmeisterju, Staši Gejo in Amadeju Mauriču, študentoma in študentki 1. letnika elektrotehnike UN, ki so pod mentorstvom doc. dr. Petra Kitaka oddali delo "Vizualizacija električnih polj v realnem času". Nagrajeni so bili s knjigami, prejeli pa so tudi tablični računalnik.

Teme tekmovanja, na katerega je bilo sicer prijavljenih sedem referatov, so pokrivale:

  • Proizvodnjo električne energije (obnovljivi viri energije, konvencionalni viri z novimi idejami, novi naravni viri za oskrbo z energijo, …)
  • Elektroenergetska omrežja (elementi omrežij, Smart Grids ideje, shranjevanje električne energije, …)
  • Uporabo Informacijskih tehnologij v elektroenergetiki (Cyber varnost, trg električne energije, internet/energetika, zanesljivost, …)
  • Uporabo električne energije(učinkovita raba energije, električni promet, …).

GOSTOVANJE IZR. PROF. DR. SHIH-HSI LIU IZ CALIFORNIA STATE UNIVERSITY FRESNO

Datum objave: 21. maj 2017 | Datum poteka: 4. junij 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

V času od 28. 5. 2017 do 4. 6. 2017 bo izr. prof. dr. Shih-Hsi Liu iz California State University Fresno, ZDA, na študijskem programu Računalništvo in informacijske tehnologije izvedel predavanja o programskem jeziku C++14.

Izr. prof. dr. Shih-Hsi Liu je diplomiral leta 2000 na National Chiao-Tung University, Taiwan, magistriral leta 2002 na University of Houston, ZDA in doktoriral leta 2007 na University of Alabama at Birmingham, USA, 2007. Od leta 2007 je profesor računalništva na California State University Fresno. Njegova raziskovalna področja so domensko specifični jeziki, programsko inženirstvo in evolucijsko računanje. V letih 2009-2011 je bil univerzitetni senator. Od leta 2011 je tudi koordinator podiplomskega programa računalništvo. Je prejemnik mnogih nagrad in priznanj.

Obisk bo izveden v okviru projekta "Vključevanje gostujočih tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev v pedagoški proces kot steber razvoja kakovosti procesa internacionalizacije na Univerzi v Mariboru ", ki ga sofinancirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Predstavitev izsledkov projekta PKP (Po kreativni poti do znanja)

Datum objave: 5. maj 2017 | Datum poteka: 1. junij 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Vse, ki vas zanima, kako na sodoben digitalni način informirati, obveščati in sporočati svojim uporabnikom storitev in izdelkov novosti, vabimo na PREDSTAVITEV PROJEKTA Interaktivni multimedijski oglasni panoji – Adin DS: nadgradnja transformacijskega strežnika, gradnikov prikaza in trženja – IMOPADS.

Predstavitev bo potekala v sredo, 31.5.2017, s pričetkom ob 12.00 uri v dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje, Cesta na Ostrožno 4, 3000 Celje.

Predstavitev zajema nadgradnjo obstoječih sistemov digitalnega oglaševanja, obveščanja in sporočanja primernega za vse vrste uporabnikov v vseh dejavnostih tako v podjetjih kot v javni upravi in vam omogoča neomejene možnosti uporabe.

V sklopu projekta so študentje skupaj z mentorji po kreativni poti pridobili nova znanja preko konkretnega, industrijsko pomembnega in tržno zanimivega, razvojnega projekta, s tehnologijami IKT na podlagi platforme Adin DS.

Originalno vabilo se nahaja tukaj vabilo

Vaše prijave za udeležbo sprejemamo do petka, 26.5.2017, do 12. ure na mail tatjana.stinek@ozs.si.

Partnerji: Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Fakulteta za logistiko UM, ADIN, digitalno sporočanje d.o.o., Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje