Novice

Novice 1 do 9 od 9

Predstavitev kandidatov za rektorja UM

Datum objave: 24. maj 2018 | Datum poteka: 30. maj 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Vljudno vabljeni na predstavitev kandidatov za rektorja UM, ki bo potekala v sredo, 30. maja 2018, ob 12. uri v Dvorani Boruta Pečenka.

Volitve za rektorja Univerze v Mariboru 2018

Datum objave: 23. maj 2018 | Datum poteka: 20. junij 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Senat Univerze v Mariboru je na 8. izredni seji dne 15. 01. 2018 sprejel Sklep o razpisu volitev rektorja Univerze v Mariboru.

Kandidati za rektorja so:

- prof. dr. Jernej Turk (FKBV),
- prof. dr. Niko Samec (FS),
- prof. dr. Žan Jan Oplotnik (EPF) in
- prof. dr. Zdravko Kačič (FERI).

Več informacij o volitvah in kandidatih najdete v prilogah ali na strani Univerze v Mariboru.

Volitve bodo potekale v torek, 5. junija, med 10. in 16. uro. Volilno pravico imajo vsi študenti in zaposleni Univerze v Mariboru.


Novica je bila prvič objavljena 16. januarja 2018.

5. konferenca o računalniških centrih – DATA CENTER 2018

Datum objave: 21. maj 2018 | Datum poteka: 4. junij 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Dogodek bo potekal 6. junija 2018, na Gospodarskem razstavišču, v Ljubljani. Za študente je vstop BREZPLAČEN!

Strokovnjaki bodo v svojih predavanjih podali koristne informacije glede:

 • izgradnje računalniških centrov,
 • nadzora oskrbne infrastrukture,
 • upravljanja procesov,
 • obvladovanja tveganj,
 • najema računalniških centrov,
 • mobilnih računalniških centrov,
 • itd.

Na razstavnih prostorih pa bodo ponudniki predstavili svoje najnovejše rešitve glede podatkovnih centrov.

Več informacij o dogodku in prijava TUKAJ.

Študenti uspešni na tekmovanju iz matematike

Datum objave: 18. maj 2018 | Datum poteka: 28. maj 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Tudi letos je na fakulteti potekalo tekmovanje študentov iz matematike, Mednarodni matematični kenguru. Bronasto priznanje so prejeli Matjaž Škrlec, Vid Černec, Boštjan Budna, Luka Slapnik, Niko Uremović in Miha Antolinc, srebrno pa Matjaž Škrlec.

Čestitamo!

Vabilo k udeležbi na mednarodni poletni šoli

Datum objave: 18. maj 2018 | Datum poteka: 4. junij 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Vabimo vas k udeležbi na mednarodni poletni šoli Discover Entrepreneurial Management Program (DEMP), ki bo potekala 5. – 13. julija v prostorih IEDC-Poslovne šole Bled.

Program je pripravljen posebej za diplomante univerz in tiste, ki zaključujejo zadnji letnik študija in običajno še nimajo delovnih izkušenj. Namenjen je radovednim in energičnim mladim, ki so pripravljeni odkriti kako deluje poslovni svet, ali bi želeli razviti svoje podjetniške talente.

Študentska sekcija Komunalna energetika 2018

Datum objave: 17. maj 2018 | Datum poteka: 31. maj 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Med 8. in 10. majem 2018 je Laboratorij za energetiko UM FERI v sodelovanju z Dravskimi elektrarnami Maribor, Univerzo v Mariboru in Ljubljani in agencijo ENERGAP izvedel že 27. mednarodno posvetovanje Komunalna energetika - oskrba z energijo / Power Engineering 2018.

Novost letošnjega srečanja je bilo študentsko tekmovanje s prispevki na temo »Reka Drava – 100 let zelene energije«. Prispevke je ocenila komisija v sestavi: Sašo Kreslin - DEM, Vojislav Vujanović - DEM in prof. dr. Jože Pihler – FERI. Nagrajeni so bili:

 1. mesto: Gorazd Ledinek, Zelena energija kot vzrok in gonilo razvoja področja upravljanja z električno energijo (500 €)
 2. mesto: Martin Malarić, Projekti hidroelektrarn na spodnji Dravi (300 €)
 3. mesto: Filip Kuća, Vpliv HE Fala na razvoj hidroenergetike in vsakdanjega življenja ob reki Dravi na Hrvaškem (200 €).

Več fotografij najdete TUKAJ.

EUREL International Management Cup 2018

Datum objave: 15. maj 2018 | Datum poteka: 31. maj 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Izkoristi odlično priložnost in preveri svoje sposobnosti vodenja in upravljanja podjetja s študenti in mladimi strokovnjaki s celotne Evrope!

EUREL International Management Cup je strateško poslovno tekmovanje za študente in mlade strokovnjake s področja elektrotehnike. Tekmovanje se odvija v simulacijskem okolju, ki ga za treninge vodenja zaposlenih uporablja podjetje Siemens. Simulacija pokriva vsa področja upravljanja podjetja kot so na primer proizvodnja, zaposlovanje, raziskave in razvoj, javna naročila, trženje in prodaja. Korak za korakom boste izvedeli, kako se odločiti glede vidikov upravljanja kot so življenjski cikel izdelka, osebne sposobnosti, obvladovanje stroškov proizvodnje, prenova, celostna grafična podoba, cena delnic, itn.

Tekmovanje bo potekalo v dveh krogih. Prijavljene ekipe se s svojimi navideznimi podjetji naprej pomerijo na skupnem trgu v državnem predtekmovanju, ki poteka preko spleta in traja šest tednov. Po končanem predtekmovanju sledi tridnevni finale na Dunaju v Avstriji, ki se ga udeležijo najboljše ekipe državnih predtekmovanj.

Več informacij najdete na: https://www.eurel.org/eurel/events/international-management-cup .

Ekipe se lahko prijavijo do 30.5.2018 na martin.petrun@um.si.

MFRU bo ponovno podelil štipendijo študentu/ki UM FERI

Datum objave: 15. maj 2018 | Datum poteka: 31. maj 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Štipendija MFRU v višini 750 € vključuje tudi sodelovanje/nastop na naslednji ediciji MFRU-ja z vso dodatno tehnično podporo.

Mednarodni festival računalniških umetnosti, znan pod kratico MFRU, je v Sloveniji in tudi širši regiji v svojih začetkih opravil pionirsko delo pri predstavljanju teorije in umetniške prakse računalniške umetnosti in novih medijev ter je tako ena od osrednjih inštitucij računalniške, elektronske, novo medijske, inter(trans) medijske oziroma interdisciplinarne umetnosti v regiji, ki skrbi tako za predstavitev kot tudi za razvoj te umetnosti in teorije. Prvič je potekal leta 1995 v Mariboru. Od vsega začetka je predstavljal tudi študentsko produkcijo, od leta 2016 pa podeljuje tudi več študentskih štipendij.

Preteklo štipendijo MFRU 2017 so na UM FERI prejeli:

 • Skupina študentov: Anja Hauptman, Anja Jurše, Keber Kristina, Ivan Stanojevič, Mitja Cvetko / študenti MK

Več informacij o štipendiji in prijavi: katja.misic@um.si