Novice

Novice 1 do 6 od 6

Uspeh ekipe DROP TABLE na 1. kolu UPM 2017

Datum objave: 21. april 2017 | Datum poteka: 3. maj 2017 | Avtor: Vladka Kožuh Ledinek

V četrtek, 20. 4. 2017, je potekalo prvo kolo Univerzitetnega programerskega maratona 2017, kjer je ekipa DROP TABLE dosegla odličen rezultat.

Tekmovanje UPM 2017 poteka v Kopru na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, ter v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko. V 1. kolu je ekipa DROP TABLE, ki jo sestavljajo študentje 2. letnika študijskega programa Računalništvo in informacijske tehnologije (Izak Glasenčnik, Nejc Maček, Robi Novak) rešila vseh 6 nalog in zasedla odlično 3. mesto.

Čestitamo!

Rezultati so objavljeni na http://putka.upm.si/competitions/upm2017-1/

Zmaga študentov FERI na Dnevih slovenske informatike 2017

Datum objave: 20. april 2017 | Datum poteka: 30. april 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Nejc Vidrih in Patrik Ahej, študenta magistrskega programa Informatika in tehnologije komuniciranja ter člana FERI inkubatorja, sta na tekmovanju študentskih projektov na konferenci Dnevi slovenske informatike v Portorožu osvojila 1. mesto s svojo rešitvijo Smart home assistant. Čestitamo!

V sklopu konference Dnevi slovenske informatike 2017 je potekalo tekmovanje za najboljši študentski projekt. Študenta 1. letnika ITK MAG Nejc Vidrih in Patrik Ahej sta s projektom Smart Home Assistant osvojila laskav naziv Najboljši študentski projekt. V sklopu projekta sta prototipe IoT naprav ter podporen storitve, namenjene avtomatiziranemu in oddaljenemu upravljanju pametnega doma. Prejela sta tudi denarno nagrado v vrednosti 500 eur, ki jo je podelilo podjetje SmartIS.

NOMINACIJA ZA »Danubius Young Scientist Award 2017«

Datum objave: 17. april 2017 | Datum poteka: 26. april 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Univerza v Mariboru je izbrala tri kandidate za nominacijo »Danubius Young Scientist Award 2017«, ki jo podeljuje »The Institute for the Danube Region and Central Europe (IDM)«. Med izbranimi kandidati je tudi raziskovalec Inštituta za računalništvo, dr. Niko Lukač, ki ima izvrstne znanstvenoraziskovalne rezultate na področjih daljinskega zaznavanja in okoljskih simulacij.
ČESTITAMO!

Outfit7 odpira vrata mladim talentom

Datum objave: 17. april 2017 | Datum poteka: 22. maj 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Bi radi postali del ekipe Outfit7, ki je ustvarila najbolj znanega govorečega mačka na svetu? Vas zanima učenje od najboljših v panogi mobilnih iger? Bi sodelovali pri razvoju in izdelavi mobilne igre po lastni ideji? Želite preživeti nepozabne počitnice in najbolj kreativno poletje vašega življenja?

Tradicionalni, zdaj že tretji Outfit7 Talent Camp, v organizaciji Ekipe2 d.o.o., hčerinske družbe Outfit7 Limited, bo med 14. in 28. julijem ponovno združil najboljše mlade talente iz Slovenije in drugih evropskih držav.

Sodelovali bodo na delavnicah, na katerih bodo lahko svoj talent nadgradili z izkušnjami vodilnih strokovnjakov iz panoge mobilnih iger. Učili se bodo od najboljših mentorjev, ki ne bodo postavljali meja njihovi domišljiji in kreativnemu potencialu. Razvijali bodo veščine in ideje s področja razvoja mobilnih aplikacij in iger, zalednih sistemov in oblikovanja.

V štirinajstih dneh bodo združili moči z vrstniki iz različnih držav. V inovativnem vzdušju bodo ustvarili novo mobilno igro in se ob tem še neizmerno zabavali. Najboljši med njimi bodo lahko postali del zgodbe, ki jo živijo milijarde ljudi po vsem planetu. Outfit7 Limited, lastnik ene najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na področju aplikacij, Talking Tom and Friends, jim bo ponudil sodelovanje in jih sprejel v svoje vrste.

Prijave so odprte do 22. maja prek www.outfit7.com/talentcamp. Udeležba je brezplačna.

Sfriziraj si Office

Datum objave: 13. april 2017 | Datum poteka: 30. april 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Univerza v Mariboru študentom in študentkam omogoča dostop do praktičnih orodij, ki olajšajo študij in spodbujajo aktivno učenje ter ustvarjanje. Do konca aprila na spletni strani sfriziraj.si poteka zanimiva nagradna igra, pri kateri lahko osvojite tudi vrhunski ultrabook HP Spectre Pro 13 ali katero od drugih nagrad.

Univerza v Mariboru vam v sodelovanju s podjetjem Microsoft nudi v uporabo Office 365 ProPlus, zbirko orodij za produktivno ustvarjanje dokumentov in sodelovanje. V njem so na voljo najnovejši pripomočki Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Publisher, Access in Skype za podjetja. Namestite si jih lahko na do 5 računalnikov, na voljo pa so tudi različice za tablice in pametne telefone.

Orodja Office 365 ProPlus se odlično povezujejo tudi s storitvijo OneDrive, ki omogoča preprosto in varno deljenje dokumentov. Namesto na disk, raje shranite Office dokument v shrambo OneDrive in tako shranjujte pametneje ter varneje. Na voljo imate kar 1 TB prostora ves čas trajanja študija.

Do konca aprila na spletni strani sfriziraj.si poteka zanimiva nagradna igra, pri kateri lahko osvojite tudi vrhunski ultrabook HP Spectre Pro 13 ali katero od drugih nagrad. Namestite si Office, ustvarite zaslonsko sliko in oddajte svoje podatke. Z nekaj sreče bo ena od vrhunskih nagrad vaša!

Več informacij o drugih IT storitvah za študente Univerze v Mariboru najdete tukaj.

DragonHack 2017

Datum objave: 3. april 2017 | Datum poteka: 27. april 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Člani Društva računalničarjev že tretjič organizirajo DragonHack – prvi slovenski univerzitetni hackathon. Potekal bo 20. in 21. maja 2017 v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Za tiste, ki hackathonov še ne poznate: hackathon je dogodek, na katerem programerji v sodelovanju z drugimi vpletenimi v razvoj programske in strojne opreme (npr. grafični oblikovalci, projektnimi menedžerji, oblikovalci uporabniške izkušnje) poskušajo narediti nekaj uporabnega na področju tehnologije. Udeleženci imajo na voljo 24 ur, za pomoč, ko se pri delu kaj zatakne, pa so na dogodku prisotni mentorji iz fakultet in strokovnjaki iz partnerskih podjetij. Na voljo jim je tudi najrazličnejša strojna oprema in najnovejše tehnologije. Kljub izrazu “hekanje” pa seveda ne gre za spodujanje prepovedanih ali spornih praks uporabe računalnikov - izraz se uporablja v pomenu raziskovanja in programiranje nečesa novega.

Karte za DragonHack so brezplačne, delijo pa jih v večih paketih. Drugi paket kart bo na voljo že v tem tednu, natančneje 6. aprila 2017 ob 21. uri. Omembe vredno pa je tudi dejstvo, da bo ob prijavi vsaj 8 oseb iz Univerze v Mariboru prevoz iz Maribora organiziran in brezplačen.

Za več informacij obiščite http://dragonhack.si