Novice

Novice 1 do 4 od 4

Predavanje Mirka Ilića - oblikovalca, ilustratorja in predavatelja

Datum objave: 24. marec 2017 | Datum poteka: 28. marec 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Vljudno vabljeni na predavanje velikega grafičnega oblikovalca, ilustratorja in predavatelja - Mirka Ilića.
Predavanje bo potekalo v torek, 28. marca ob 12:30 v predavalnici G2 - DELTA.

Mirko Ilić je grafični oblikovalec, ilustrator in predavatelj. Leta 1995 je v New Yorku ustanovil Mirko Ilic Corp., multidisciplinarni studio, specializiran v grafični dizajn, 3D animacijo, filmske naslove in ilustracijo. Preden je odšel v ZDA, je v Evropi vodil umetniško oblikovanje plakatov in ovitkov plošč ter knjig. Leta 1991 je bil umetniški direktor mednarodne izdaje revije Time. Leto kasneje je postal umetniški direktor New York Times Op-Ed strani. Z Miltonom Glaserjem je Mirko poučeval napredni dizajn pri Cooper Union in trenutno na magistrski stopnji predava ilustriranje na School of Visual Arts. Je tudi avtor več knjig. Pred kratkim je postal aktiven predavatelj tem, ki se tičejo simbolov sovraštva.

Več na: http://www.mirkoilic.com/

FERI sodeloval pri prvem digitalnem nagrobniku na svetu

Datum objave: 24. marec 2017 | Datum poteka: 31. marec 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Ekipa iz Inštituta za računalništvo UM FERI pod vodstvom red. prof. dr. Milana Zormana je, v sodelovanju s Pogrebnim podjetjem Maribor ter nekaj manjšimi in srednjimi velikimi podjetji iz Maribora in okolice, na pobreškem pokopališču postavila in predstavila prvi digitalni nagrobnik na svetu.

Digitalna doba s seboj prinaša številne novosti, tako v življenju kot tudi po smrti, in eden izmed teh je tudi digitalni nagrobnik iTernal. Le-ta je lahko poljubne velikosti, opremljen z visoko stopnjo svetilnosti, naprednimi vmesniki, zavarovan je proti vandalizmu, prilagojen različnim vremenskim razmeram, lahko vsebuje sistem za prepoznavanje mimoidočih in senzor gibanja (nagrobnik se lahko odziva v odvisnosti od tega, kdo grob obišče), v odvisnosti od velikosti pa je lahko napajan iz električnega omrežja, na solarno energijo ali baterije.

V fazi mirovanja so na zaslonu kot pri klasičnem kamnitem nagrobniku prikazani osnovni podatki o pokojnem. Ko mimoidoči za nekaj sekund postane pred njim, pa se začne odvijati interaktivna vsebina - npr. možnost postavitve digitalne sveče, prikaz besedila, fotografije in videoposnetka, a brez zvoka. Zvoka nagrobnik ne predvaja, saj to ni zaželeno v okolju, kot je pokopališče, kjer je zvok moteč, a ga bo možno poslušati s pomočjo mobilnega telefona oz. mobilne aplikacije.

Napredni uporabniški vmesnik omogoča posodobitve na daljavo in prilagoditve izpisa na zaslonu ob posebnih dneh (npr. na rojstni dan umrlega ali na dan spomina na mrtve). Nanj lahko zapišemo veliko več informacij o pokojnikovem življenju, delu, hobijih, prelomnicah, kar nagrobniku daje dodatno, osebno in čustveno noto, za razliko od klasičnih napisov, ki so zelo kratki in vsebujejo le osnovne podatke.

Zaenkrat je vsebina na tem prvem nagrobniku izmišljena, a glede na odzive in dejstvo, da prva naročila že imajo, bo takšnih nagrobnikov z resničnimi podatki v Evropi kmalu več.

Čestitamo!

4. karierna tržnica v živo

Datum objave: 20. marec 2017 | Datum poteka: 20. april 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, OS Maribor in OS Ptuj, že četrto leto zapored prireja dogodek na temo kariernih priložnosti za mlade. Letos bo karierna tržnica potekala v četrtek, 20. aprila!

Dogodek 4. karierna tržnica v živo študentom in diplomantom UM ter iskalcem zaposlitve omogoča priložnost, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci. Na kariernem sejmu se bodo udeleženci osebno srečali z delodajalci in se jim tudi predstavili, na hitrih zaposlitvenih razgovorih pa z njimi izvedli 5 minutne zaposlitvene razgovore. Ob mnogih delodajalcih se bodo na sejmu predstavili tudi drugi akterji, ki si prizadevajo za ustvarjanje dodatnih možnostih kariernega razvoja ter izvajajo aktivnosti, povezane z zagotavljanjem lažjega prehoda na trg dela. Letos se bo sejma in hitrih zaposlitvenih razgovorov udeležilo več kot 15 delodajalcev. Hitrih zaposlitvenih razgovorov, na katere se bodo morali udeleženci predhodno prijaviti in smo zanje izvedli tudi predhodno skupinsko svetovanje, se bo lahko udeležilo več kot 100 kandidatov.

Program 4. karierne tržnice v živo:

Za sodelovanje na hitrih zaposlitvenih razgovorih je potrebna prijava k posameznemu delodajalcu najkasneje do 28. marca 2017. Povezave so v nadaljevanju:

Real security d.o.o.

Agencija M servis, Kadrovske storitve, d.o.o.

Hilti Slovenija, Trgovsko podjetje, d.o.o.

FIMA ZNANJE - Izobraževalni center tujih jezikov

Kadring - Kadrovsko in poslovno svetovanje, d. o .o.

Talum d. d.

Initi d.o.o. (za: Reveel Technologies Inc.)

E-študentski servis

M&R Automation GmbH

BOXMARK Leather d.o.o.

Doorson d.o.o.

PK&KP, d.o.o.

LASERTEHNIK MARFIN, d.o.o.

ams AG

Lek d.d., član skupine Sandoz

Za Aspiria Informationstechnologie GmbH bo razgovore izvedla Aspiria d. o. o.

Za udeležbo na kariernem sejmu pa je potrebna prijava preko spletne strani Kariernega centra Univerze v Mariboru, kar najdetetukaj.

Delodajalci na dogodku: Zavod center nova – Fima; Talum d.d.; M&R Automation GmbH; Lek d.d., član skupine Sandoz; Kadring – kadrovsko in poslovno svetovanje, d.o.o.; Hilti Slovenija d.o.o.; REAL security d.o.o.; Agencija M servis, Kadrovske storitve, d.o.o.; Talum d. d.; Initi d.o.o.; E-študentski servis; BOXMARK Leather d.o.o.; Doorson d.o.o.; PK&KP, d.o.o.; LASERTEHNIK MARFIN, d.o.o.; ams AG; msg life odateam d.o.o….

Drugi udeleženci na dogodku: Zavod za zaposlovanje RS, OS Maribor in OS Ptuj, Univerza v Mariboru – pisarna za projekte; Karierni center UM, Študentski svet Univerze v Mariboru, Tovarna podjemov, IAESTE Maribor...

Organizatorji: Karierni center Univerze v Mariboru, Zavod RS za zaposlovanje – OS Maribor in OS Ptuj

Nagradni natečaj za mlade komunikatorje

Datum objave: 16. marec 2017 | Datum poteka: 28. marec 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Mladi komunikatorji, pozor! V študentskem natečaju »Inkubator PRiložnosti« se lahko preizkusite v pripravi komunikacijskega načrta in osvojite bogate nagrade.

Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS) in podjetje Lidl Slovenija sta v sklopu jubilejne 20. Slovenske konference o odnosih z javnostmi (SKOJ) pripravila študentski natečaj »Inkubator PRiložnosti 2017«, ki predstavlja izvrstno karierno priložnost. Vsi sodelujoči v natečaju bodo na letošnjem SKOJ-u brezplačno uživali v družbi najboljših evropskih in slovenskih strokovnjakov, praktikov in akademikov na področju komuniciranja.

Študentje iz vse Slovenije lahko posamezno, v dvojicah ali v skupini treh sodelujete v natečaju »Inkubator priložnosti 2017« in predstavite svoje inovativne rešitve na področju komuniciranja. Vaša naloga je pripraviti inovativen komunikacijski načrt, ki bo z zanimivimi aktivnostmi odgovoril na zastavljeni izziv – Kako med študente razširiti glas, da je Lidl trgovina s kakovostno in raznovrstno ponudbo, kjer vsak študent lahko najde vse kar potrebuje?

Prav vsak posameznik, ki bo sam ali v skupini sodeloval v natečaju, bo nagrajen z brezplačno udeležbo na že 20. Slovenski konferenci o odnosih z javnostmi, ki bo tudi letos dva dni, 20. in 21. aprila, potekala v sončnem Portorožu. Avtorji najboljšega komunikacijskega načrta prejmejo ob tem tudi denarno nagrado Mini Prizma, ki zajema bone za nakupovanje v Lidlu v vrednosti 300 evrov.

Čas za sodelovanje v natečaju se izteče 28. marca 2017, svojo prijavo pa lahko oddate na spletni strani Slovenskega društva za odnose z javnostmi. O nagrajencih bo odločala strokovna žirija, ki jo sestavljata priznana slovenska strokovnjaka na področju odnosov z javnostmi in predstavnik Študentske sekcije PRSS.

Več informacij, pogoji sodelovanja in ostale nagrade so dostopni na spletni strani piar.si.