Dogodki

Komunalna energetika - oskrba z energijo

Datum objave: četrtek, 21. december 2017 | Datum poteka: petek, 16. marec 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

KDAJ: 8. do 10. maj 2018
KJE: FERI

Med 8. in 10. majem 2018 bo v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru potekalo že 27. mednarodno posvetovanje Komunalna energetika - oskrba z energijo / Power Engineering 2018. Rok za oddajo prispevkov je 15. marec 2018.

Kot pove že ime Komunalna energetika so tematike posvetovanja povezane z energetiko v lokalnih skupnostih in širše. Tako bo tudi tokrat, poudarek letošnjega posvetovanja bo na hidroenergiji, saj v letu 2018 mineva 100 let od pričetka obratovanja hidroelektrarne Fala in tako bo tudi tema posvetovanja "REKA DRAVA – 100 LET ZELENE ENERGIJE ", na to temo bodo tudi uvodna predavanja in okrogla miza.

V sklopu 27. mednarodnega posvetovanja Komunalna energetika - oskrba z energijo / Power Engineering 2018 je predvidenih tudi pet tematskih sklopov z različnimi tematikami:

  • Pretvarjanje in prenos energije
  • Pametne zgradbe, omrežja in mesta ter alternativni viri v prometu
  • Učinkovita raba energije
  • Hidroenergija v Sloveniji in svetu
  • Študentska sekcija »Reka Drava - 100 let zelene energije«

Posvetovanje je tudi priložnost, da lahko podiplomski študenti predstavijo svoje raziskave, povezane z energijo in pretvarjanjem energije, in izmenjajo izkušnje s svojimi kolegi.

Rok za oddajo prispevkov je 15. marec 2018. Najboljši prispevki bodo, tako kot pretekla leta, predlagani za ponovno recenzijo in objavo v znanstveni reviji (Elektrotehniški vestnik).

Novost letos je študentska sekcija, namenjena študentom elektrotehnike Univerze v Mariboru in Univerze v Ljubljani, na temo posvetovanja »Reka Drava – 100 let zelene energije«, v kateri bodo trije najboljši prispevki nagrajeni.