Dogodki

Dijaško in študentsko tekmovanje v izdelavi električnih koles

Datum objave: ponedeljek, 3. september 2018 | Datum poteka: ponedeljek, 17. september 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

Dogodek je potekel!

KDAJ: ponedeljek, 17. 9. 2018
KJE: Maribor

Osnovni namen tekmovanja je spodbuditi zanimanje mladih za tehniko, predstaviti nove tehnološke rešitve na področju električno podprtih pogonskih sistemov za kolesa ter okrepiti ozaveščenost o učinkoviti rabi energije v prometnem sektorju.


Laboratorij za energetiko in Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, že sedmo leto zapovrstjo organizirata Dijaško in študentsko tekmovanje v izdelavi električnih koles. Tekmovanje bo potekalo 17. septembra 2018 v Mariboru, (rezervni termin 19. september 2018 - v primeru dežja). Tekmovanje poteka pod okriljem MOM v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2018.

Na letošnjem tekmovanju sodelujejo ekipe iz Srednje elektro - računalniške šole Maribor; Šolskega centra Škofja Loka; Šolskega centra Ptuj; Tehniškega šolskega centra Maribor; Univerze v Ljubljani in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.

Tekmovalne ekipe ob prijavi pričnejo izdelovati svoja e-kolesa, ki so razdeljena v cestno A-kategorijo ali odprto B-kategorijo. Na dan tekmovanja pa se vse prijavljene ekipe zberejo v Mariboru in se pomerijo v treh tekmovalnih disciplinah. V dopoldanskih urah potekata tekmovanji v premagovanju naklona na cesti Za tremi ribniki in v premagovanju razdalje na Hipodromu Kamnica. Popoldan pa se dogodek preseli v mestno središče, kjer poteka tretja tekmovalna disciplina spretnostna vožnja po poligonu.

Program:

8:00 – 8:50

Registracija ekip; Hipodrom Kamnica

8:50 – 9:00

Premik na cesto Za tremi ribniki

9:00 – 10:00

Cesta Za tremi ribniki; Tekmovanje v premagovanju naklona

10:00 – 10:30

Premik na Hipodrom Kamnica in priprava na 2 urno premagovanje razdalje

10:30 – 12:30

Hipodrom Kamnica; Tekmovanje v premagovanju razdalje

12:30 – 14:30

Premik na UM FERI – KOSILO in polnjenje baterij

14:30 – 15:00

Premik na Trg svobode in priprava koles

15:00 – 17:00

Trg svobode; Tekmovanje v spretnostni vožnji, zaključno ocenjevanje

17:00 – 18:00

Razglasitev rezultatov; podelitev potrdil o udeležbi ter nagrad

Vljudno vabljeni, da skupaj z nami doživite dan električnih koles, spoznate perspektivne gospodarske prakse in z dijaki ter študenti tehnike delite nepozabno praktično izkušnjo razvijanja inovativnosti ter kreativnega razmišljanja.

Več informacij lahko najdete na spletni strani http://e-bikes.um.si oziroma na elektronskem naslovu e-bikes@um.si.