Dogodki

Dogodki 1 do 3 od 3

Krvodajalska akcija

Datum objave: ponedeljek, 10. april 2017 | Datum poteka: ponedeljek, 15. maj 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

KDAJ: v ponedeljek, 15. maja med 9. in 12. uro
KJE: Tehniške fakultete

V maju bo na Tehniških fakultetah ponovno potekala krvodajalska akcija za vse študente in zaposlene UM pod sloganom “Poženi srce, daruj kri!”.

Na krvodajalsko akcijo se lahko prijavite TUKAJ.

Če vam termin ne odgovarja, lahko termine na drugih lokacijah preverite na spletni strani ŠSUM.

Pomembno je, da se krvodajalec na odvzem krvi ustrezno pripravi. Na odvzem pridite spočiti. Pred darovanjem krvi se morate počutiti zdravi, obvezno pojejte nemasten obrok, npr. kruh z marmelado, čaj, sadni sok ali kavo. Na odvzem krvi ne prihajajte tešči.

V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri – to pomeni, da vsak delovni dan v povprečju potrebujemo 400 krvodajalcev.

Pridružite se nam! Vsak mililiter krvi šteje!

DIJAŠKO IN ŠTUDENTSKO TEKMOVANJE V IZDELAVI ELEKTRIČNIH KOLES

Datum objave: ponedeljek, 10. april 2017 | Datum poteka: ponedeljek, 8. maj 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

KDAJ: 8. maja 2017
KJE: Maribor

Namen tekmovanja je na praktičen in inovativen način spodbuditi zanimanje mladih za tehniko, pridobivanje uporabnih znanj in izkušenj s področja električno podprtih pogonskih sistemov za kolesa ter splošno ozaveščanje o učinkoviti rabi električne energije.

Z dogodkom, ki poteka pod okriljem Mestne občine Maribor in v sodelovanju s podjetjem Elektro Maribor in Energetsko agencijo za Podravje, želijo sodelujoči partnerji širiti splošno ozaveščenost o nujnosti učinkovite rabe energije v prometnem sektorju.

Tekmovanje poteka v sklopu Mednarodnega posvetovanja Komunalna energetika - Power engineering. Na letošnjem tekmovanju sodeluje devet ekip iz Srednje elektro - računalniške šole Maribor (SERŠ); Šolskega centra Škofja Loka; Šolskega centra Ptuj; Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran (GEPŠ) in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.

Tekmovalne ekipe ob prijavi pričnejo izdelovati svoja e-kolesa, ki so razdeljena v cestno A-kategorijo ali odprto B-kategorijo. Na dan tekmovanja pa se vse prijavljene ekipe zberejo v Mariboru in se pomerijo v treh tekmovalnih disciplinah. V dopoldanskih urah potekata tekmovanji v premagovanju naklona na cesti Za tremi ribniki in v premagovanju razdalje na Hipodromu Kamnica. Popoldan pa se dogodek preseli v mestno središče, kjer poteka tretja tekmovalna disciplina spretnostna vožnja po poligonu.

V sklopu tretje tekmovalne discipline poteka dogodek E-mobilnosti, kjer se ekipe in že uveljavljene dobre prakse s področja energetike in trajnostne mobilnosti javno predstavijo. Za obiskovalce prireditve je podan pregled trga ultra lahkih električnih vozil, mogoče pa so tudi testne vožnje z demonstracijskimi električnimi vozili.

Podrobnejši program najdete v prilogi.

Vljudno vabljeni, da skupaj z nami doživite dan električnih koles, spoznate perspektivne gospodarske prakse in z dijaki ter študenti tehnike delite nepozabno praktično izkušnjo razvijanja inovativnosti ter kreativnega razmišljanja. Več informacij lahko najdete na spletni strani http://e-bikes.uni-mb.si oziroma na elektronskem naslovu e-bikes@um.si.

OTS 2017

Datum objave: četrtek, 23. marec 2017 | Datum poteka: sreda, 14. junij 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

KDAJ: 13. in 14. junij

Vabljeni na 22. strokovno konferenco OTS 2017 Sodobne informacijske tehnologije in storitve!

Več infomacij na: http://www.ots.si/