Dogodki

Dogodki 1 do 4 od 4

Predstavitev podjetja Schrack d.o.o.

Datum objave: petek, 15. september 2017 | Datum poteka: ponedeljek, 9. oktober 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

KDAJ: ponedeljek, 9. 10. 2017
KJE: Hotel Habakuk

Podjetja Schrack organizira predstavitev svoje dejavnosti v Mariboru in vabi strokovnjake in študente, da se udeležijo.

Spoštovani strokovnjaki in študenti elektro stroke!

Vabimo vas, da se nam pridružite na predstavitvenem popoldnevu dejavnosti podjetja Schrack d.o.o., ki bo potekalo v ponedeljek, 9.10.2017 ob 14.00 v Hotelu HABAKUK.

Za vas smo pripravili kratke predstavitve naših osmih stebrov produktnega portfelja: energetika, IT, razsvetljava, industrija, inštalacije, zelena energija, sistemi, kabli in programska oprema za načrtovanje razdelilnikov.

Vzporedno s predstavitvami bo potekal nagradni kviz. Na začetku prireditve boste prejeli glasovno napravo, s katero boste lahko med predavanji odgovarjali na zanimiva strokovna vprašanja in se tako s svojim znanjem potegovali za bogate nagrade. Za konec pa ste vsi vabljeni na pogostitev. Naš gost presenečenja bo poskrbel za razvedrilo.

Na dogodek se lahko brezplačno prijavite preko elektronskega obrazca na naši spletni strani, preko obrazca na zadnji strani vabila (pošljete nam ga lahko preko emaila ali faksa) ali preko telefona.

Se že veselimo vašega obiska.

Ekipa Schrack Technik.

Evropska noč raziskovalcev 2017

Datum objave: četrtek, 7. september 2017 | Datum poteka: sobota, 30. september 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

KDAJ: petek, 29. 9. 2017
KJE: Nakupovalni center Europark

Dogodki se bodo zvrstili pod sloganom Znanost za življenje (Science for Life). Noč raziskovalcev je sofinancirana s strani Evropske komisije v okviru EU programa Marie Skłodowska-Curie, katerega primarni cilj je promovirati poklic evropskih raziskovalcev. Na stojnici v nakupovalnem centru Europark se bo letos ponovno predstavila tudi naša fakulteta.

Projekt Noč raziskovalcev bo letos potekal v petek, 29. septembra. V Sloveniji bo potekal kar v sedmih krajih, in sicer v Ljutomeru, Brežicah, Kopru, Izoli, Novi Gorici, Ljubljani in Mariboru.

Dogodek je odprt za širšo javnost in lahko pritegne prav vsakogar! Oglej si, kako stvari delujejo in kakšen pomen imajo za naša življenja. Sodeluj v poskusih, delavnicah, ogledih in uživaj v druženju. Spoznaj različne vidike poklica raziskovalca, ki odpirajo vrsto kariernih možnosti.

Naša fakulteta se bo predstavila z naslednjimi vsebinami:

  • Računalniška inteligenca in šport

Delavnica bo predstavila algoritme računske inteligence, ki se uporabljajo v športu. Predstavili bomo tudi rešitev "Umetni športni trener". Izvaja Laboratorij za računalniške arhitekture in jezike.

  • Moderna navidezna resničnost

Raziskovalci iz laboratorija za geometrijsko obdelavo podatkov in multimedije vam bodo predstavili nove naprave za navidezno resničnost. Tehnologija omogoča bolj intuitiven in samoumeven način interakcije v virtualnih svetovih napram klasičnim napravam za interakcijo z računalnikom (monitor, tipkovnica ter miška). Obiskovalci bodo lahko naprave tudi preizkusili.

  • Računalniška grafika

Priljubljenost in splošna raba računalnikov je neločljivo povezana z razvojem računalniške grafike, ki je našla svoje mesto vse od operacijskih sistemov pa do filma. V Laboratoriju za geometrijsko modeliranje in algoritme multimedijev se ukvarjamo z vsemi pojavnimi oblikami računalniške grafike od znanstvene vizualizacije pa vse do računalniške animacije in razvoja računalniških iger. V naši predstavitvi se bomo dotaknili vseh vidikov računalniške grafike in demonstrirali nekaj študentskih izdelkov iz tega področja.

  • Varnost in zasebnost na internetu

Varnost in zasebnost sta pomembni raziskovalni temi Interneta. Predstavljen bo pomen informacijske varnosti v vsakdanjem življenju. V okviru demonstracije bodo prikazani problemi varnosti na spletu, vključno z načini ustreznega upravljanja gesel in načini, kako ustvariti dobra in zapomnljiva gesla. Prav tako bomo tudi pripravili in izvajali izobraževanje uporabnikov družbenih omrežij (Facebook) s ciljem, da povečamo njihovo zavedanje o možnih nevarnostih pri uporabi družbenih omrežij.

Več informacij o samem projektu je na voljo na www.znanostzazivljenje.si.

Tukaj si lahko ogledate projekte drugih fakultet Univerze v Mariboru, ki bodo predstavljeni v okviru Evropske noči raziskovalcev.

Vljudno vabljeni!

UVAJALNI TEDEN ZA BRUCE

Datum objave: sreda, 30. avgust 2017 | Datum poteka: petek, 29. september 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

KDAJ: 25. - 29. september
KJE: Univerza v Mariboru

Za čim hitrejši in uspešnejši začetek študija vas vabimo na letošnji UVAJALNI TEDEN ZA BRUCE.

Več informacij v prilogi.

Obvestilo o sanacijskih delih

Datum objave: ponedeljek, 26. junij 2017 | Datum poteka: sobota, 30. september 2017 | Avtor: Pia Prebevšek

Obveščamo vas, da so se na fakulteti pričela izvajati sanacijska dela na strehi in v stavbi objekta G2, ki bodo trajala predvidoma do konca meseca septembra 2017, zato je gibanje po avli G2 omejeno.
Prosimo za upoštevanje označb!

Prav tako sporočamo, da zaradi tega prihaja do nekaterih sprememb ur in prostorov izpitnih rokov, zato vse študente prosimo, da sproti preverjate objave v AIPSU.

Hvala za razumevanje.