Dogodki

Dogodki 1 do 5 od 5

Stopi v korak s poklici digitalne dobe

Datum objave: petek, 16. november 2018 | Datum poteka: četrtek, 22. november 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

KDAJ: v petek, 23. 11. 2018 od 15. do 19. ure
KJE: v prostorih Fakultete za družbene vede (Ljubljana)

Dogodek je namenjen mladim, ki se bodo v nekaj letih vključili na trg dela. Študentje bodo imeli priložnost v živo spoznati posameznike, ki opravljajo poklice, ki jih še pred nekaj leti ni bilo, in se pogovoriti z Evropsko komisarko Violeto Bulc, ki bo predstavila karierne možnosti za mlade, ki jih ponuja EU.

Dogodek je brezplačen, več o njem pa lahko najdete v priponki, prilagamo pa tudi dopis predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Prijave na dogodek sprejemamo na www.eventbrite.com/e/stopi-v-korak-s-poklici-digitalne-dobe-tickets-51803950009.

Microsoft Student Partners Meetup

Datum objave: petek, 16. november 2018 | Datum poteka: sreda, 28. november 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

KDAJ: v torek, 27. novembra, ob 16. uri
KJE: v predavalnici Alfa

V torek, 27. novembra, bo potekal že drugi MSP meetup v tem letu, kjer bo govora o aktualnih tematikah in tehnologijah, ki so že ali pa so na poti da postanejo del IT vsakdana.

Malo konkretneje – Microsoft Student Partnerji bodo v obliki zanimivih predavanj predstavili pregled naslednjih vsebin: inteligentni chat boti, strojno učenje v oblaku, elektronsko poslovanje, Microsoft fluent design, Microsoft Teams, moderni pristopi k izdelavi mobilnih in namiznih aplikacij.

Poleg predavanj bo seveda tudi čas za druženje, diskusijo in kos pice. :)

Prosimo vas, da se zaradi lažje organizacije dogodka prijavite na naslednji povezavi.

3. prednovoletno srečanje z raziskovalci Univerze v Mariboru

Datum objave: petek, 16. november 2018 | Datum poteka: sobota, 15. december 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

KDAJ: v petek, 14. decembra 2018, s pričetkom ob 9.30
KJE: v prostorih Letališča Edvarda Rusjana

Univerza v Mariboru v sodelovanju z Občino Hoče – Slivnica in JEUNE (Young Entrepreneurs Organization of the European Union) organizira »3. PREDNOVOLETNO SREČANJE Z RAZISKOVALCI UNIVERZE V MARIBORU«.

Dogodek je namenjen sproščenemu druženju med raziskovalci, gospodarstveniki ter oblikovalci politik. Predstavljene bodo možnosti razvojno-podjetniškega sodelovanja v EU, raziskovalne kompetence in kapacitete Univerze v Mariboru ter najodmevnejši letošnji dosežki raziskovalcev Univerze v Mariboru.​

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru

Datum objave: petek, 16. november 2018 | Datum poteka: sreda, 12. december 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

KDAJ: v ponedeljek, 3. decembra
KJE: Tehniške fakultete (vhod s Smetanove 17)

Študentski svet Univerze v Mariboru tradicionalno pod sloganom »Poženi srce, daruj kri« organizira krvodajalske akcije. Pridruži se nam v decembru in nekomu reši življenje!

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru bodo potekale v 4 terminih. Vsak lahko daruje na katerikoli terenski akciji ali odvzemu na CTM UKC Mariboru:

  • v ponedeljek, 3. decembra 2018, med 9. in 13. uro na Tehniškihfakultetah,
  • v torek, 4. decembra 2018, med 9. in 13. uro na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor,
  • v ponedeljek, 10. decembra 2018, med 9. in 13. uro na Pedagoški fakulteti,
  • v torek, 11. decembra 2018, med 9. in 13. uro na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor.

V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri – kar pomeni, da vsak dan potrebujemo med 300 in 400 krvodajalcev. Zato poženi srce, daruj kri in pomagaj rešiti življenja tudi ti!

Prosimo, da se na izbran termin krvodajalske akcije predhodno prijaviš TUKAJ.

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru potekajo že 13. leto zapored dvakrat na leto. Na njih tradicionalno združimo moči študentje in zaposleni Univerze v Mariboru in skupaj nesebično pomagamo ljudem, ki našo pomoč resnično potrebujejo. Pridruži se nam tudi ti! Že nekaj decilitrov krvi lahko reši življenje!

Na krvodajalskih akcijah bo tudi Rdeči križ, ki bo sprejemal pristopne izjave za darovanje organov po smrti, prav tako pa bodo prisotni tudi študentje projekta Epruvetka, ki bodo na voljo za vsa vprašanja glede krvodajalstva, darovanja kostnega mozga in organov ter za odvzem brisa darovalcem kostnega mozga.

16. konferenca o informacijski varnosti – INFOSEK

Datum objave: sreda, 17. oktober 2018 | Datum poteka: sobota, 24. november 2018 | Avtor: Pia Prebevšek

KDAJ: 28.-30. november
KJE: Nova Gorica

Konferenca INFOSEK velja za enega največjih dogodkov s področja informacijske varnosti v Sloveniji.

Dogodka se vsako leto udeleži okrog 450 udeležencev (direktorji informatike in drugi vodstveni/vodilni kadri, varnostni inženirji, vodje varnosti, informatiki, administrativni kadri, …) iz različnih sektorjev: banke, zavarovalnice, zdravstvo, šolstvo, javna uprava, gospodarske družbe, itd.

Konferenco INFOSEK sestavljajo naslednji vsebinski sklopi:

  • INFOSEK je namenjen varnostnim inženirjem, vodjem varnosti, sistemskim administratorjem, ostalim kadrom iz IT oddelkov in vsem ostalim, ki jih zanimajo vsebine, storitve in produkti s področja informacijske varnosti.
  • GDPR (DPO) obravnava teme s področjaSplošne uredbe o varstvu podatkov in ZVOP-1 in je namenjen predvsem odgovornim osebam za varstvo podatkov (DPO).
  • DIGIDOC posveča pozornost upravljanju z digitalnimi gradivi.
  • CIO FORUM je namenjen direktorjem informatike in drugim vodstvenim/vodilnim kadrom. V tem sklopu se obravnavajo teme glede vodenja podjetij, vloge oddelkov informatike znotraj posameznih podjetij, varnostnih izzivov, s katerimi se soočajo direktorji informatike, …
  • SLOVENSKI KONGRES POSLOVNIH SEKRETARK pa je namenjen poslovnim sekretarkam in drugim administrativnim kadrom, ki se pri svojem vsakodnevnem delu srečujejo s pomembnimi informacijami, informacijsko tehnologijo in morebitnimi varnostnimi grožnjami. Na ta način o pomenu varovanja informacij ozaveščamo tudi kadre, ki skrbijo za zaupne informacije podjetja na posreden način. Program Slovenskega kongresa poslovnih sekretark pa je obarvan še z vsebinami s področja osebnostne in poslovne rasti.

Na celotni konferenci vsako leto gostimo okrog 100 predavateljev iz Slovenije in tujine.
Poglejte si, kdo bo z nami letos … in kakšne bodo vsebine.

Poleg konferenčnega dela so tu še 3 praktične delavnice:


UDELEŽBA NA KONFERENČNEM DELU JE ZA ŠTUDENTE BREZPLAČNA. ZA UDELEŽBO NA IZBRANI DELAVNICI PA ŠTUDENTJE PREJMEJO 50% POPUST.
Na dogodek se je potrebno obvezno predhodno prijaviti na naši spletni strani https://www.infosek.net/prijavnica.php in pod opombe vpisati naziv fakultete.