PODPORNIKI

Akademija FERI

Podporniki

Na UM FERI ustvarjamo znanje, temelječe na rezultatih mednarodno priznanega znanstvenoraziskovalnega dela, ga prenašamo na študente in družbo ter s tem omogočamo uspešno naslavljanje izzivov v delovnih okoljih v Sloveniji in v mednarodnem prostoru.
Ker ob naslavljanju izzivov sodobne družbe delodajalci in raziskave potreb trga, poudarjajo veliko pomanjkanje kadrov na STEM (naravoslovje, tehnologija, inženirstvo in matematika) področju ter drugimi področji, ki jih razvijamo na fakulteti, želimo v sodelovanju z našimi podporniki promovirati zgornja področja in mladim omogočiti večji stik z njimi.
V ta namen ponujamo različne pakete podpore: bronasti, srebrni in zlati paket. Ob podpisu letne pogodbe o podpori, podporniku zagotavljamo promocijo na spletni strani in dogodkih v organizaciji fakultete.

SREBRNI PODPORNIK - DEWESoft d.o.o.

Dewesoft je multinacionalno podjetje, ki razvija visoko inovativne merilne instrumente, le-te pa pogajanja mednarodno nagrajena programska oprema Dewesoft X. Ustanovljeno je bilo leta 2000 v Trbovljah v Sloveniji, skupaj z 18 hčerinskimi podjetji po vsem svetu se Dewesoft globalno v svetu merilne tehnike uvršča med zgornjih pet podjetij.

Razvoj programske opreme zahteva strokovno znanje iz področij, ki segajo vse od nizko nivojskega programiranja strojne opreme, prek analize in obdelave signalov na procesorjih in grafičnih karticah, pa do vizualizacije podatkov. S svojo visoko zmogljivostjo in preprostim uporabniškim vmesnikom DewesoftX zagotavlja hitro in intuitivno izkušnjo pri izvajanju meritev na raznovrstnih sistemih - od mostov in vetrnih turbin, do avtomobilov, raket, satelitov in še mnogo več. V naslednjih petih letih bodo nadgrajene vse produktne družine instrumentov z linijo, imenovano X, ki bo zagotavljala še večje hitrosti zajema in obdelave podatkov.

Stranke podjetja najdete v vseh panogah vseh industrij sveta: avtomobilski, vesoljski, gradbeništvu, elektroenergetike, industriji zelenega prehoda, kmetijstvu, itd. Gre za svetovno znana imena kot: NASA, ESA, SpaceX, Honeywell, Siemens, BMW, Caterpillar, Volvo, Audi, Akrapovič, Pipistrel, Rimac, Bosh in mnoge druge.

SREBRNI PODPORNIK - Ledinek Engineering d.o.o.

Smo razvojno usmerjeno, družinsko podjetje, s svetovno priznano blagovno znamko na področju izdelave visoko avtomatiziranih strojev in linij za predelavo inženirsko obdelanega masivnega lesa in konstrukcijskih elementov.

Z dolgoletnimi izkušnjami na področju strojništva, ki temeljijo na inovativnih pristopih in najsodobnejših rešitvah, smo postali vodilno podjetje na trgu in globalni določevalec trendov v naši panogi. Naše poslanstvo je razvoj potenciala lesa za trajnostno prihodnost družbe.

SREBRNI PODPORNIK - nChain d.o.o.

nChain je mednarodno podjetje s sedežem v Zugu in s pisarnami v Londonu, Ljubljani ter Mariboru. Ponujamo poslovne rešitve na področju blockchain tehnologije, delo v slovenskih pisarnah pa je osredotočeno tudi na razvoj mobilnih in spletnih aplikacij. Podjetje je bilo ustanovljeno z vizijo, da lahko blockchain izboljša življenja in je danes prepoznano kot eno izmed najbolj inovativnih tehnoloških podjetij na svetu.

Naše poslanstvo je zgraditi infrastrukturo prihodnosti in s poenostavitvijo dostopa do tehnologije veriženja blokov omogočiti vsakemu, da lahko v celoti izkoristi podatke, brez skrbi za njihovo verodostojnost. Verjamemo v svet, kjer so transakcije preproste in kjer imajo vsi enak dostop do virov in orodij za sodelovanje v globalnem gospodarstvu. Zaradi hitre in dolgoročno stabilne rasti si želimo sodelovati z vrhunskimi posamezniki, katerim zagotavljamo vrhunske pogoje dela in zanimive projekte.

BRONASTI PODPORNIK - Comtrade 360 d.o.o.

Comtrade 360 je globalno svetovalno podjetje za programsko opremo s sedežem v Bostonu in delovanjem v Evropi. Že več kot 30 let sodelujemo z vodilnimi svetovnimi organizacijami za programsko opremo, da ustvarimo prilagodljive in varne tehnološke platforme, oblikujemo izdelke svetovnega razreda in nadgradimo obstoječe rešitve. Ponudba naših storitev vključuje:

  • Monitoriranje
  • Kibernetska varnost
  • Varnostno kopiranje in restavriranje
  • Upravljanje podatkov
  • DevOps
  • Rešitve strojnega učenja in umetne inteligence