Akademija FERI

Varnost in nevarnost internetnega omrežja

Ali veš kaj dogaja na “netu”? Te zanima s kakšnimi nevarnosti se vse srečamo pri upravljanju in uporabi omrežij in kako se pred njimi zaščitimo? Prijavi se na počitniško šolo Varnost in nevarnost internetnega omrežja.

CILJI:

Cilj počitniške šole je dijakom in dijakinjam predstaviti internet ter omrežja, ki ga sestavljajo, in jih (nevede) uporabljamo v vsakodnevnem življenju. Z nezadržno širitvijo interneta postaja varovanje tovrstnih omrežij in sistemov, vse bolj pomembno. Cilj počitniške šole je, da na eni strani spoznamo nevarnosti ter slabosti omrežij, na drugi strani pa se naučimo, kako omrežja zaščititi.

VSEBINA:

Vsebina počitniške šole je organizirana v tri sklope. V prvem delu bomo na zabaven način spoznali gradnike interneta; omrežja, protokole in storitve. Pogledali bomo nekaj zanimivih statistik in hekerskih napadov ter ocenili nekaj “meme”-ov. V drugem delu se bomo osredotočili na omrežja in promet ter skozi praktične primere izpostavili nevarnosti, ki jih srečamo. V tretjem delu bomo pogledali dobre prakse za zaščito omrežij ter spoznali osnovna orodja za diagnostiko in varovanje.

Za udeležbo na počitniški šoli ni potrebno predznanje, saj je zasnovana tako, da vso potrebno znanje udeleženci pridobijo v okviru počitniške šole.

NAČIN IZVAJANJA:

Počitniška šola bo potekala na UM FERI v Mariboru (Koroška cesta 46) v ponedeljek, 23. 8. 2021, in torek, 24. 8. 2021, med 9:00 in 14:00.

OMEJITVE VELIKOSTI SKUPIN:

Počitniška šola sprejme 10 dijakov.

CENA:

Počitniška šola je za dijake in dijakinje BREZPLAČNA.

PRIJAVA