Zakaj Linux v računalništvu?

Akademija FERI

Zakaj Linux v računalništvu?

CILJI:

Cilj poletne počitniške šole je dijakom in dijakinjam predstaviti operacijski sistem Linux ter seznaniti dijake in dijakinje z njegovo uporabo v vsakodnevnem življenju. Zaradi odprtosti, ki jo ponuja licenca GNU, je operacijski sistem Linux doživel veliko prepoznavnost v računalništvu in je poznan ne samo preko imena GNU/Linux, ampak tudi preko imen kot so Mint Linux, Ubuntu, Manjaro in Arch.

VSEBINA:

Vsebina poletne počitniške šole je deljena v tri sklope. Prvi sklop je namenjen nameščanju in spoznavanju operacijskega sistema Linux, kjer si bodo dijaki in dijakinje izbrali distribucijo operacijskega sistema Linux, ga namestili in pričeli uporabljati. Drugi sklop je namenjen spoznavanju osnovnih in naprednih orodij, ki jih nudi operacijski sistem Linux pri vsakodnevnih opravilih. V tretjem sklopu bodo dijaki in dijakinje spoznali uporabo operacijskega sistema Linux za razvoj programov za robote.

Za udeležbo na počitniški šoli ni potrebnega predznanja, saj je zasnovana tako, da vso potrebno znanje udeleženci pridobijo v okviru počitniške šole. Za opremo in potreben material bomo poskrbeli na fakulteti.

NAČIN IZVAJANJA:

Počitniška šola bo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru (Koroška cesta 46) od ponedeljka, 24. 8. 2020, do vključno srede, 26. 8. 2020, med 9. in 14. uro.

OMEJITVE VELIKOSTI SKUPIN:

Počitniška šola je namenjena dijakinjam in dijakom srednjih šol in sprejme do 15 udeležencev.

CENA:

Počitniška šola je za dijakinje in dijake BREZPLAČNA.

PRIJAVA

Linux logotip


Program bo potekal v skladu z navodili NIJZ. V primeru poslabšanja epidemiološke slike si pridržujemo pravico do spremembe programa.