Akademija FERI

Z umetno inteligenco razpoznavamo slike

CILJI:

Cilj počitniške šole je predstaviti sodobne postopke zajema slik in razpoznavanja objektov na njih. Dijakinje in dijaki srednjih šol bodo pod mentorstvom izkušenih mladih strokovnjakov spoznali osnovne koncepte in pojme na področju digitalne obdelave slik s pomočjo sodobnih algoritmov umetne inteligence, zlasti globokih nevronskih mrež. Spoznali bodo osnove nevromorfnih arhitektur, ki prinašajo revolucijo na področje računalništva in umetne inteligence in omogočajo izdelavo naprednih in inteligentnih komunikacijskih vmesnikov človek-stroj. Seznanili se bodo s postopki programiranja globokih nevronskih mrež in pridobili razumevanje osnovnih konceptov razpoznavanja vzorcev s pomočjo računalnikih algoritmov.

VSEBINA:

Vsebina počitniške šole je organizirana v dva sklopa. V prvem bodo dijakinje in dijaki spoznali osnove računalniške obdelave signalov in slik in se seznanili s postopki njihovega zajema in predobdelave. V drugem sklopu bodo spoznali osnovne koncepte umetne inteligence in globokih nevronskih mrež in sprogramirali oziroma naučili svojo lastno globoko nevronsko mrežo, ki bo razpoznavala in klasificirala različne objekte v digitalnih slikah. Pridobljena znanja bodo povezali in vgradili v lastno računalniško aplikacijo, ki bo znala razpoznati vsebino digitalnih slik.

NAČIN IZVAJANJA:

Počitniška šola bo potekala na UM FERI v Mariboru (Koroška cesta 46) od srede, 25. 8. 2021, do vključno petka, 27. 8. 2021, med 9. in 14. uro.

OMEJITVE VELIKOSTI SKUPIN:

Počitniška šola sprejme v povprečju 15 dijakinj in dijakov.

CENA:

Počitniška šola je za dijakinje in dijake BREZPLAČNA.

PRIJAVA

Poletno šolo sta finančno podprli podjetji XLAB in Endava.