Razvoj interaktivne spletne aplikacije

Akademija FERI

Razvoj interaktivne spletne aplikacije

CILJI:

Cilj poletne počitniške šole je dijakinjam in dijakom predstaviti osnove spletnih tehnologij ter jih naučiti izdelave preproste spletne igre, namenjene več igralcem, ki jo bodo skupaj igrali preko spletnega brskalnika. Na počitniški šoli bodo dijakinje in dijaki pridobili osnovna znanja, ki so potrebna za izdelavo interaktivne spletne aplikacije.

VSEBINA:

Vsebina poletne počitniške šole je razdeljena v tri sklope. Prvi in drugi sklop bosta namenjena tehnologijam na odjemalcu, tretji sklop pa bo namenjen strežniškim tehnologijam. V okviru prvega sklopa se bodo dijakinje in dijaki naučili kako izdelati spletno stran s pomočjo označevalnega jezika HTML ter kako jo oblikovati s pomočjo kaskadnih stilskih predlog CSS in ogrodja Bootstrap. Znotraj tega sklopa bodo razvili oblikovno zasnovo in spletno stran spletne igre. V drugem sklopu se bodo spoznavali z osnovami programiranja v jeziku JavaScript. V tem sklopu bodo pripravili vse potrebne interaktivne elemente za osnovno delovanje igre. V tretjem sklopu bodo pridobljeno znanje razširili z osnovami strežniških tehnologij. Uporabili bodo programski modul Express.js znotraj strežniškega paketa Node.js. S pomočjo strežniških tehnologij bodo izvedli komunikacijo med več igralci ter trajno hranjenje stanja igre.

Za udeležbo na počitniški šoli ni potrebnega predznanja, saj je zasnovana tako, da vso potrebno znanje dijaki in dijakinje pridobijo v okviru počitniške šole. Za opremo in potreben material bomo poskrbeli na fakulteti.

NAČIN IZVAJANJA:

Počitniška šola bo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru (Koroška cesta 46) od ponedeljka, 24. 8. 2020, do vključno srede, 26. 8. 2020, med 9. in 14. uro.

OMEJITVE VELIKOSTI SKUPIN:

Počitniška šola je namenjena dijakinjam in dijakom srednjih šol in sprejme do 15 udeležencev.

CENA:

Počitniška šola je za dijakinje in dijake BREZPLAČNA.

PRIJAVA

Logotip HTML


Program bo potekal v skladu z navodili NIJZ. V primeru poslabšanja epidemiološke slike si pridržujemo pravico do spremembe programa.