Akademija FERI

Programiranje v bločnih in tekstovnih jezikih za OŠ

VSA MESTA SO ŽE ZASEDENA, ZATO PRIJAVA NI VEČ MOŽNA!

CILJI:

Cilj počitniške šole je učenke in učence naučiti osnovnih veščin programiranja in jih pripraviti na samostojno učenje v prihodnosti. Spoznali bomo temeljne konstrukte kot so spremenljivke, vejitve in zanke. Naučili se bomo uporabljati tako bločne kot tekstovne jezike. Učenci bodo po koncu sposobni samostojno izdelati programe. Predznanje programiranja ni potrebno, zaželena je le velika mera radovednosti.

VSEBINA:

Pričeli bomo s preprostim računanjem, nato pa nadaljevali pot proti kompleksnejšim programom. Najprej se bomo učili z uporabo bločnih jezikov, ki omogočajo intuitiven in zabaven način programiranja s pomočjo zlaganja delčkov. Kasneje pa bomo prešli na tekstovno programiranje, ki predstavlja osnovo za prehod na industrijske jezike. Počitniška šola se bo izvajala z uporabo orodja Poliglot, ki podpira programiranje v tako bločni kot tekstovni notaciji in na ta način omogoča kar se da enostaven prehod med njima.

NAČIN IZVAJANJA:

Počitniška šola bo potekala na UM FERI v Mariboru (Koroška cesta 46) od srede, 25. 8. 2021, do vključno petka, 27. 8. 2021, med 9. in 14. uro.

OMEJITVE VELIKOSTI SKUPIN:

Počitniška šola sprejme v povprečju 15 učencev od 7. do 9. razreda OŠ.

POTREBNI PRIPOMOČKI:

Zaželeno je, da ima učenec Android telefon.

CENA:

Počitniška šola je za učenke in učence BREZPLAČNA.

Poletno šolo sta finančno podprli podjetji XLAB in Endava.