Počitniške šole na AKADEMIJI FERI

Akademija FERI

Počitniške šole

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru v času zimskih in poletnih počitnic organiziramo POČITNIŠKE ŠOLE za osnovnošolce in srednješolce.

Na počitniških šolah omogočimo mladim stik z aktualnimi vsebinami tehniških področij.

Počitniške šole vodijo profesorji in asistenti, vključujemo pa tudi študente, saj z njimi mladi še lažje vzpostavijo dialog s katerim spodbujamo udeležence h kritičnemu mišljenju. Z aktivnim sodelovanjem lahko mladi nadgradijo svoja znanja ter morebiti dobijo navdih za izbiro svoje strokovne poti.

Z obiskom fakultete bodo osnovnošolci in srednješolci spoznali delovno okolje, pogoje dela, pridobili pa bodo lahko tudi dodatne informacije o različnih dejavnostih fakultete, o študiju, raziskovalnem delu, obštudijskih dejavnostih in študentskem življenju.

Počitniške šole bodo potekale v dopoldanskem ter deloma v popoldanskem času.

Udeležba na vseh počitniških šolah je brezplačna.

PRIJAVA NA OBVEŠČANJE O AKTIVNOSTIH AKADEMIJE FERI

FERI POČITNIŠKE ŠOLE 2024:

Naslov in opis delavnice

Čas izvajanja

Omejitev skupin

Namenjeno

Termin

Internet stvari z mobilno aplikacijo v telekomunikacijah

3 dni

10

Dijakom

od 26. - 28. februar 2024

Načrtovanje tiskanih vezij z orodjem Altium: spoznavanje orodja in postopkov

4 dni15Dijakom/Študentomod 26. - 29. februar 2024

REFERENCE:

UM FERI z več kot 300 zaposlenimi študentom zagotavlja znanje na podlagi mednarodno priznanega znanstvenoraziskovalnega dela, s čimer jim omogoča uspešno integracijo v prihodnje delovno okolje v Sloveniji in/ali v tujini. Fakulteta deluje na področju elektrotehnike, informacijske tehnologije, medijskih komunikacij, mehatronike, računalništva in telekomunikacij. Delavci fakultete so dejavni na znanstvenoraziskovalnem področju, sodelujejo z gospodarstvom in so vpeti v raziskave in razvoj v domačem in mednarodnem prostoru. Tako ustvarjajo najboljše inženirje, ki so iskani doma in v tujini.

KONTAKT:

Kontakni e-naslov: kc.feri@um.si