Akademija FERI

Naravoslovno-tehniški dnevi

Naravoslovno-tehniški dnevi so enodnevni dogodki, kjer izvedemo več krajših delavnic (dve šolski uri) za dijake sodelujoče šole. Vsak dijak se lahko udeleži dveh delavnic. Krajše delavnice predstavijo aktualna področja STE(A)M, ki jih lahko udeleženci po zaključku raziskujejo sami. Nekaj naslovov delavnic, ki jih ponujamo: Vstopnica v IoT; Elektroenergetika od A do Ž; Varnost v brezžičnih omrežjih; Umetna inteligenca in razpoznavanje vzorcev; Einsteinove uganke; Reševanje vsakdanjih izzivov s pomočjo Ultimate robotov; Odgovorna uporaba družbenih omrežij; Portretno fotografiranje; Programiranje za platformo Arduino; Kako obremenjeno je naše križišče?; Kibernetski napadi na računalniške sisteme; Od ideje do praktične aplikacije brez predznanja programiranja; Spoznajmo električna vozila.

Zaradi ustrezne opremljenosti laboratorijev je priporočljiva izvedba na fakulteti, izjemoma pa lahko prilagojene aktivnosti izvedemo tudi na šoli ali na daljavo.

Naravoslovno-tehnične dni izvajamo v času izpitnih obdobij, trenutno se polnijo mesta za Zimsko izpitno obdobje: od 29. januarja do 23. februarja 2024.

Izjemoma, glede na razpoložljivost izvajalcev in prostorov ter glede na velikost skupine, se lahko dogovorimo tudi za termin izven navedenih okvirjev.


Kontakni e-naslov: kc.feri@um.si