Akademija FERI

Mini akademija FERI

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru vas vabimo, da se vaši otroci pridružijo naši Mini akademiji FERI, namenjeni najmlajšim raziskovalcem. Raziskovali bomo različne tematike, pripravili zanimive projekte in spodbujali otrokovo radovednost ter domišljijo.

Brezplačne delavnice so posebej zasnovane za otroke, ki jih zanima svet tehnologije in želijo odkriti nove in zabavne načine učenja. Delavnice trajajo več dni in zajemajo različna področja informacijsko komunikacijskih tehnologij, ki bodo vaše otroke navdušila in jim omogočile, da razvijejo svoje digitalne kompetence ter kreativnost na področju tehnologij.

Na Mini akademiji FERI bomo skozi raznolike aktivnosti raziskovali različne vidike tehnologije, vključno z ustvarjanjem iger, programiranjem, ustvarjanjem spletnih vsebin, osnovami robotike, načrtovanje tiskanih vezij in še veliko več. Otroci bodo imeli priložnost sodelovati v delavnicah, ki potekajo na naši fakulteti, kjer bodo ustvarjali, eksperimentirali in se učili skozi igro.

Delavnice izvajajo naši profesorji in asistenti, ki so pedagoško aktivni na fakulteti. Naši strokovnjaki bodo otroke vodili skozi delavnice in jim pomagali razumeti osnovne koncepte obravnavanih vsebin ter se zabavati ob ustvarjanju.

Delavnice potekajo periodično med letom in so namenjene različnim ciljnim skupinam; v glavnem osnovnošolcem, občasno pa tudi dijakom in študentom.

Pridružite se nam na Mini akademiji FERI in naj otroci doživijo nepozabno izkušnjo, polno zabave, učenja in novih prijateljstev.

PRIJAVA NA OBVEŠČANJE O AKTIVNOSTIH AKADEMIJE FERI

MINI AKADEMIJA FERI 2024:

Naslov in opis delavnice

Čas izvajanja

Omejitev skupin

Namenjeno

Termin

Programiranje z delčki: začetniki (Scratch)

4 dni

15

Osnovnošolcem (5. do 9. razred)od 4. 3. 2024 do 6. 4. 2024

REFERENCE:

UM FERI z več kot 300 zaposlenimi študentom zagotavlja znanje na podlagi mednarodno priznanega znanstvenoraziskovalnega dela, s čimer jim omogoča uspešno integracijo v prihodnje delovno okolje v Sloveniji in/ali v tujini. Fakulteta deluje na področju elektrotehnike, informacijske tehnologije, medijskih komunikacij, mehatronike, računalništva in telekomunikacij. Delavci fakultete so dejavni na znanstvenoraziskovalnem področju, sodelujejo z gospodarstvom in so vpeti v raziskave in razvoj v domačem in mednarodnem prostoru. Tako ustvarjajo najboljše inženirje, ki so iskani doma in v tujini.

KONTAKT:

Kontakni e-naslov: kc.feri@um.si