Akademija FERI

Mini akademija FERI

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru vas vabimo, da se vaši otroci pridružijo naši Mini akademiji FERI, namenjeni najmlajšim raziskovalcem. Raziskovali bomo različne tematike, pripravili zanimive projekte in spodbujali otrokovo radovednost ter domišljijo.

Brezplačne delavnice so posebej zasnovane za otroke, ki jih zanima svet tehnologije in želijo odkriti nove in zabavne načine učenja. Delavnice trajajo več dni in zajemajo različna področja informacijsko komunikacijskih tehnologij, ki bodo vaše otroke navdušila in jim omogočile, da razvijejo svoje digitalne kompetence ter kreativnost na področju tehnologij.

Na Mini akademiji FERI bomo skozi raznolike aktivnosti raziskovali različne vidike tehnologije, vključno z ustvarjanjem iger, programiranjem, ustvarjanjem spletnih vsebin, osnovami robotike, načrtovanje tiskanih vezij in še veliko več. Otroci bodo imeli priložnost sodelovati v delavnicah, ki potekajo na naši fakulteti, kjer bodo ustvarjali, eksperimentirali in se učili skozi igro.

Delavnice izvajajo naši profesorji in asistenti, ki so pedagoško aktivni na fakulteti. Naši strokovnjaki bodo otroke vodili skozi delavnice in jim pomagali razumeti osnovne koncepte obravnavanih vsebin ter se zabavati ob ustvarjanju.

Delavnice potekajo periodično med letom in so namenjene različnim ciljnim skupinam; v glavnem osnovnošolcem, občasno pa tudi dijakom in študentom.

Pridružite se nam na Mini akademiji FERI in naj otroci doživijo nepozabno izkušnjo, polno zabave, učenja in novih prijateljstev.

PRIJAVA NA OBVEŠČANJE O AKTIVNOSTIH AKADEMIJE FERI

MINI AKADEMIJA FERI 2024:

Naslov in opis delavnice

Čas izvajanja

Omejitev skupin

Namenjeno

Termin

Programiranje z delčki: začetniki (Scratch)

4 dni

15

Osnovnošolcemod 4. 3. 2024 do 6. 4. 2024

REFERENCE:

UM FERI z več kot 200 registriranimi raziskovalkami in raziskovalci študentkam in študentom zagotavlja znanje na podlagi mednarodno priznanega znanstveno-raziskovalnega dela, s čimer jim omogoča uspešno integracijo v bodoče delovno okolje v Sloveniji in/ali v tujini. Raziskovalne dejavnosti potekajo v osmih inštitutih s 26 laboratoriji. V teh institucijah delujemo na področju elektrotehnike, računalništva, informacijske tehnologije, komunikacij, medijev, telekomunikacij in mehatronike. Inštitut za Računalništvo sodi med večje inštitute na UM FERI in skrbi za izvedbo mednarodno priznanih študijskih programov Računalništvo in informacijske tehnologije. Sodelavke in sodelavci inštituta so raziskovalno aktivni na področjih razvoja umetne inteligence, algoritmov, spletnih tehnologij, programskih jezikov, računalniških arhitektur, računalniške geometrije, geografskih informacijskih sistemov, analize masovnih podatkov, in razpoznavanja vzorcev v signalih in slikah. Inštitut intenzivno sodeluje z gospodarstvom in ustvarja nove rešitve in znanje na področju računalništva. V času poletnih počitnic tradicionalno izvaja poletne šole računalništva.

KONTAKT:

Kontakni e-naslov: kc.feri@um.si