NOVICE

Predavalnice na fakulteti te dni samevajo.
Predavalnice na fakulteti te dni samevajo.

Na FERI že več kot en teden uspešno poteka učenje na daljavo

Fakulteta je v pedagoškem procesu, ob pomoči in podpori Računalniškega centra Univerze v Mariboru (RCUM) in rektorata UM, že redno uporabljala spletna orodja za poučevanje. V teh spremenjenih razmerah pa smo na predavanjih in vajah na daljavo v živo povezali še študente, profesorje in asistente. Mnogi sporočajo, da je udeležba na predavanjih in vajah izjemno dobra.

dr. Ambrož Stropnik, vodja razvoja KIVI COM d.o.o. (desno) in prof. dr. Milan Zorman, koordinator študentskega projekta
dr. Ambrož Stropnik, vodja razvoja KIVI COM d.o.o. (desno) in prof. dr. Milan Zorman, koordinator študentskega projekta 'Pametni nabiralnik' (levo)

Pametni nabiralniki Direct4.Me za študentske projekte

V tednu pred zaprtjem UM FERI smo s podjetjem KIVI COM d.o.o. izpeljali primopredajo enajstih pametnih nabiralnikov Direct4.Me. Pametni nabiralniki so v celoti rezultat razvoja in proizvodnje podjetja KIVI COM d.o.o. in so v omenjenem številu namenjeni rednemu projektnemu delu študentov 2. letnika VS študijskega programa Računalništvo in informacijske tehnologije. Ker gre za čisto nov izdelek (uporaba sistema Direct4.Me se je v sodelovanju s Pošto Slovenije pričela v decembru 2019), bodo študentje UM FERI prvi na svetu, ki bodo imeli priložnost izdelek uporabiti za uresničitev lastnih idej.

Javni razpis za Zoisovo nagrado, Zoisovo priznanje, Puhovo nagrado, Puhovo priznanje in priznanje ambasador znanosti Republike Slovenije v letu 2020

Odbor Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti vsako leto podeli do 15 najvišjih državnih nagrad in priznanj za odlične dosežke. Rok za predložitev vlog je 5.5.2020.

Razpisna dokumentacija s pogoji za posamezne nagrade in priznanja ter ostalimi razpisnimi pogoji so na voljo tukaj.

OBVESTILA ZA ŠTUDENTE

Nujno obvestilo za študente glede poteka študijskega procesa

Spoštovane študentke in študentje!

Skladno z navodili za ravnanje v času koronavirusa pričenjamo z izvedbo učnega procesa na daljavo. Od petka, 13. 3. 2020, bo učni proces potekal po urniku, vendar boste sodelovali od doma. O načinu izvedbe predavanj in vaj boste obveščeni v okolju estudij.um.si. Prosimo, da sledite navodilom izvajalcev in da redno preverjate študentski e-naslov za morebitna dodatna navodila.

Tudi govorilne ure pedagoških delavcev in uradne ure Službe za študentske in študijske zadeve se v za to predvidenih in objavljenih terminih izvedejo preko elektronske pošte.

Fakulteta je zaprta. Do preklica odpadejo tudi vsi načrtovani izpitni roki.

Dodatno prosimo, da si podrobno preberete navodila s strani UM in vodstva FERI, ki so objavljena pod to novico.

Dopis glede aktivnosti za zagotavljanje kontinuiranega dela na UM FERI v času pojavljanja koronavirusa in obvestilo dekana o delu od doma

Spoštovani zaposleni!

V prilogi najdete dopis dekana UM FERI, prof. dr. Gorazda Štumbergerja, v zvezi z aktivnostmi za zagotavljanje kontinuiranega dela na UM FERI v času pojavljanja koronavirusa (iz dne 11. 3. 2020) in obvestilo dekana o delu od doma oz. napotke o poteku dela v posebnih okoliščinah (iz dne 14. 3. 2020).

Načrt UM za zagotavljanje kontinuiranega dela v času pojavljanja koronavirusa

Načrt UM za zagotavljanje kontinuiranega dela v času pojavljanja koronavirusa

Rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Zdravko Kačič, je dne 13. marca izdal posodobljen Načrt Univerze v Mariboru za zagotavljanje kontinuiranega dela v času pojavljanja koronavirusa.

Osnovna navodila za preprečevanje okužbe s koronavirusom so dostopna na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). V nadaljevanju ("preberi več") objavljamo koristne povezave.

  ODPOVED URADNIH UR V SLUŽBI ZA ŠTUDENTSKE IN ŠTUDIJSKE ZADEVE

  Spoštovani študenti!

  Obveščamo vas, da do preklica v Službi za študentske in študijske zadeve ne bo uradnih ur, zato vas prosimo, da se na sodelavke obračate izključno preko elektronske pošte:


  Hvala za razumevanje!


  CANCELLATION OF OFFICE HOURS IN STUDENT AFFAIRS OFFICE

  Dear Students!

  We are informing you, that until further notice, Student Affairs Office is canceling office hours. Office hours will be performed by the Student Affairs Office's employees via email.

  In the meantime, please contact us via email vanesa.spendl@um.si or lidija.kokol@um.si.

  Thank you for your understanding!

  RAZPIS ZA VPIS V DODIPLOMSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME UM FERI

  RAZPIS ZA VPIS V DODIPLOMSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME UM FERI

  Dragi dijaki,

  Obveščamo vas, da je izšel Razpis za vpis v dodiplomske študijske programe v študijskem letu 2020/2021. Celotno besedilo razpisa je objavljeno na spletni strani VPIS UM.

  Prvi prijavni rok poteka od 12. 2. do 18. 3. 2020.

  Zaradi epidemije koronavirusa je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) podaljšalo rok za prijavo na Razpis za vpis v dodiplomske programe v študijskem letu 2020/2021. Prijavni rok je podaljšan do 9. aprila 2020!

  Prijava poteka preko sistema eVŠ.

  ZAGOVORI ZAKLJUČNIH DEL

  Ni aktualnih objav

  AKTUALNO

  Pridi na FERI
  Praktično usposabljanje
  Zaposlitvene možnosti

  DOGODKI